Infram doet mee aan Waterstof-Challenge

Infram doet mee aan Waterstof-Challenge

De Hyundai IX35-FCEV waterstofauto van Infram

Waterstof Challenge

Tijdens de Waterstof Challenge op vrijdag 29 en zaterdag 30 september rijden 6 teams in een waterstofauto binnen 24 uur zoveel mogelijk kilometers door Europa. In die 24 uur onderzoeken de deelnemers wat de mogelijkheden en beperkingen zijn van elektrisch rijden met waterstof. De deelnemers delen hun ervaringen via eigen kanalen en ook via een centrale facebook-pagina.

Het team van Infram rijdt in de Hyundai IX35-FCEV waterstofauto, geleverd door Friesland Lease.

Organisatoren E-xpeditie.nl en WaterstofWerkt.nl (een initiatief van Infram) willen met de Waterstof Challenge een boost geven aan rijden op waterstof, door met verschillende initiatieven zowel het aantal gebruikers als het aantal tankstations voor waterstof in Nederland te vergroten. Gastheer van deze eerste editie is de gemeente Deventer, start en finish zijn op het A1 Bedrijvenpark. Op dit Bedrijvenpark verkent de gemeente de mogelijkheden voor een waterstof tankstation.

 

Team Infram, vlnr: Bastiaan du Pré, Bastiaan Kok, Jasper van der Woude (Ivar Dorst ontbreekt) en de Hyundai IX35-FCEV.

Le Mans start

De Waterstof Challenge start 29 september om 14.00 uur bij Truckpoint Deventer en krijgt een sportief tintje. De start is zoals in de 24-uurs Le Mans Rally: na het startschot rennen de coureurs naar hun wagen. De prijsuitreiking is op 30 september om 15.00 uur, ook bij Truckpoint.

Meer weten? Volg alle teams!

Je kunt de belevenissen van alle teams tijdens de challenge hier volgen. Na de start is de Waterstof Challenge via deze link live te volgen.
Verder zijn alle teams, ieder bestaande uit 3 a 4 personen, voorgesteld op www.waterstofchallenge.nl