Lagere parkeertarieven voor elektrische auto’s

Lagere parkeertarieven voor elektrische auto’s

De regering heeft vorig jaar al aangekondigd dat er zo’n parkeerregeling zou komen. Staatssecretaris Van Veldhoven heeft het wetsvoorstel nu bij de Tweede Kamer ingediend, aldus Automobiel Management. “Emissieloze voertuigen stoten geen fijnstof, stikstofdioxide en CO2 uit en leveren daarmee een bijdrage aan de verbetering van de luchtkwaliteit”, aldus van Veldhoven. 

Parkeertarieven uitsplitsen naar uitstoot

“Door dit wetsvoorstel kan bij de tariefstelling ook worden gedifferentieerd naar de uitlaatemissies van een voertuig, met de mogelijkheid tot vaststelling van een lager tarief voor emissieloze voertuigen ten opzichte van niet-emissieloze voertuigen.” Ofwel, gemeenten mogen nu lagere parkeertarieven voor elektrische auto’s hanteren.

In Noorwegen mogen EV-rijders gratis parkeren

Elektrisch rijden wordt in Nederland aantrekkelijker gemaakt door zakelijke rijders bijtellingsvoordelen te geven (waaronder de subsidie voor particulieren die elektrisch willen rijden, die in een recordtempo is uitgegeven). Ook zijn er als elektrische rijder geen kosten voor wegenbelasting en BPM. In Noorwegen gaan de stimuleringsmaatregelen nog verder. Daar hoeft u geen tol te betalen, mag u gebruik maken van busbanen (wat in de spits scheelt qua reistijd) en bent u ook vrijgesteld van parkeergeld.

Wij helpen u graag op weg

Friesland Lease is enthousiast over het nieuwe wetsvoorstel van Veldhoven. Ook enthousiast over de voordelen van elektrisch rijden? Neem contact op met Friesland Lease via het contactformulier voor meer informatie of bekijk het aanbod met de allernieuwste elektrische auto’s. Wij helpen u graag op weg!