Let op: Laadpas en laadsleutel MTC/EVBox vervalt

Einde samenwerking tussen MTC en EVBox

Onlangs is Friesland Lease geconfronteerd met de beëindiging van de samenwerking tussen onze tank- en laadpasleverancier MTC en laadpaalleverancier EVBox.
Dit heeft als direct gevolg dat een laadpas of laadsleutel van MTC/EVBox vanaf 1 april niet meer haar volledige functionaliteit bezit. Deze berichtgeving heeft ons uiteraard zeer ontstemd. 

Wat zijn de gevolgen?

Omdat de samenwerking tussen MTC en EVBox eindigt, is het vanaf 1 april niet meer mogelijk om met een MTC/EVBox laadpas of laadsleutel te betalen bij een laadstation van EVBox. Een laadstation van EVBox vindt u vaak op openbare plekken of als thuislaadstation.

Nieuwe combi-laadpas of laaddruppel

Mocht u als klant van Friesland Lease een MTC/EVBox laadpas of laadsleutel bezitten, dan ontvangt u een nieuwe combi-laadpas of laaddruppel. Met deze nieuwe pas/druppel kan in heel EU geladen worden (250.000 laadstations) en bij een openbare laadpaal of thuislader van EVBox. Tevens kan er met deze combi-laadpas/laaddruppel getankt worden in Nederland bij gebruik van vervangend vervoer en kan deze gebruikt worden voor het indienen van declaraties.