Lexus UX 300e gaat mee met de elektrische stroom

Lexus gaat mee met de elektrische stroom

Dat Toyota werkte aan volledig elektrische auto’s, was geen geheim meer. Maar wanneer de eerste 100% op stroom rijdende Lexus (onderdeel van Toyota) op de markt zou komen, was nog niet duidelijk. In feite heeft Toyota natuurlijk al een elektrische auto: de Mirai, die met zijn brandstofcel stroom haalt uit waterstof. Tijdens de Motor Show in Tokyo (China) is de eerste volledig elektrische Lexus onthuld die naar verwachting medio 2020 verkrijgbaar is in Nederland.

Lexus UX 300e Electric medio 2020 in Nederland

In China is nu een Toyota-product onthuld dat verse stroom haalt uit een snellader, wallbox of het stopcontact. Het is echter geen Toyota, maar een Lexus: de UX 300e Electric. Deze eerste, volledig elektrische Lexus is van 22 november tot 1 december te zien tijdens de Tokyo Motor Show in Tokyo, China. De Lexus komt ook naar Nederland. Dat duurt overigens nog wel even: deze BEV (Battery Electric Vehicle) verschijnt ‘medio 2020’ op de Nederlandse markt, zo vermeldt het persbericht. Het kan dus zomaar nog een jaartje duren.

 

400 kilometer op een acculading

De Lexus UX 300e Electric wordt aangedreven door een elektromotor met een vermogen van 204 pk. Het batterijpakket is tussen de voor- en achteras in de vloer van de auto verwerkt en heeft een capaciteit van 54,3 kWh. Berekend aan de hand van de NEDC-norm, moet de Lexus UX 300e Electric daarmee in staat zijn 400 kilometer op één acculading te rijden. Een WLTP-indicatie deelt Lexus niet. Naar inschatting zal de WLTP-methode in de praktijk ongeveer 300 kilometer bedragen. Hoe lang het duurt om de batterijen vanaf ‘nul’ weer helemaal op te laden, is nog niet bekend.

Lexus op waterstof een reële optie

Lexus laat in hetzelfde persbericht ook meteen weten dat het spoedig een plug-in hybride zal onthullen, die naast de reguliere Hybrid-modellen en de UX 300e Electric wordt geleverd. En met de brandstofceltechniek van de nieuwe Toyota Mirai in huis, is een Lexus op waterstof natuurlijk ook een reële optie.

Interesse?

Heeft u interesse in de Lexus UX 300e? Naar verwachting zal de Lexus rond medio 2020 in Nederland verkrijgbaar zijn, over de prijzen en daadwerkelijke laadtijd is nog niks vrijgegeven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Friesland Lease. We helpen u graag verder!