Maak plaats, de nieuwe Niro is in aantocht

Verwacht in de zomer

Deze zomer moet de tweede generatie Niro zijn opwachting maken. Wie dacht dat er alleen wat kleine verbeteringen zouden zijn heeft het mis. De verwachting is dat de nieuwe editie compleet nieuw is, maar de crossover houdt vast aan de huidige filosofie van aandrijfbronnen. Ook de tweede generatie komt met een verbrandingsmotoren en een elektromotor. De Zuid-Koreanen plannen een hybride (HEV), plug-in hybride (PHEV) en een volledig elektrische versie (EV), zoals het merk dat op de huidige Niro ook leverde.

Wat is er dan nieuw

Maar wat is er dan nieuw aan deze tweede generatie. Naast een verbetering in de krachtbron wordt de auto ook een stukje groter om al die kracht goed kwijt te kunnen. Daarnaast heeft de Niro een kofferbakinhoud van 451 liter, dat is 15 meer dan de huidige Niro. Het interieur wordt voorzien van twee grote displays. Het instrumentarium is volledig digitaal en bestaat uit een 10,25 inch groot display. Daarnaast monteert Kia een tweede scherm voor het infotainmentsysteem en de klimaatregeling. De gebruikte materialen binnenin zijn gebruikt. Kia kiest voor gerecyclede materialen. Zo is de hemelbekleding gemaakt van gerecycled behang.

Duo-tone kleurstelling

Aan de buitenzijde valt de optionele duo-tone kleurstelling op. Anders dan bij bijvoorbeeld de Kia Sportage krijgt niet het dak een andere tint, maar het achterste deel van de wagen. Het is voor Kia niet nieuw, maar wel op de Niro. De auto komt er in negen carrosseriekleuren, zoals Cityscape Green, Snow White Pearl, Mineral Blue, Interstellar Grey en Orange Delight. De dubbele kleuren, Runway Red en Steel Grey. Voor de C-stijl zijn meerdere tinten beschikbaar.

Kia-Niro-2nd  Kia-Niro-2nd  Kia-Niro-2nd-interieur

Bron: TopGear, Autovisie, Kia NL