Maserati gaat in 2023 deelnemen aan de Formule E

De toekomst is elektrisch

Het zal geen verassing zijn, maar ook Maserati wil zich meer gaan focussen op elektrische modellen. “Want dat is de toekomst” zoals CEO Davide Grasso aangeeft. Het streven van Maserati is dan ook om in 2025 alle modellen ook in een elektrische variant te kunnen leveren en heeft daarvoor zo’n dertig miljard euro gereserveerd.

Racehistorie

“Maserati keert terug naar de roots, terug naar het racen”, zei Grasso in gesprek met geselecteerde media, waaronder Motorsport.com. “Ik ben ontzettend blij en enthousiast om aan te kunnen kondigen dat Maserati als eerste Italiaanse merk toetreedt tot de Formule E. Dat gebeurt in seizoen negen.” Formule E-voorzitter Alejandro Agag zei dat de aankondiging “een van de mooiste dagen” in de geschiedenis van het kampioenschap was. “Om een iconisch merk als Maserati te hebben, met zo’n enorme race-geschiedenis, is een ongelooflijk moment voor de Formule E.”

Formule E

De Formule E is een autosportklasse die in 2012 is gestart waarin alleen elektrische wagens deelnemen. Afgelopen seizoen won Nederlander Nyck de Vries nog het kampioenschap. Andere autofabrikanten die deelnemen aan de Formule E zijn onder anderen: BMW, DS, Jaguar, Mercedes, Nissasn en Porsche. Het Formule E-seizoen van 2022 begint in het weekend van 28 en 29 januari in Saudi-Arabië.

Bron: AD,Motorsport