Nederlandse prijzen Volkswagen ID.3 zijn bekend

Nederlandse prijzen Volkswagen ID.3 zijn bekend

De elektrische Volkswagen ID.3 is per direct te bestellen. Hij komt eerst als gelimiteerde ID.3 1st op de markt en is dan uitgerust met het 58-kWh batterijpakket. Volkswagen vraagt voor de basisversie van de ID.3 1st net geen 38.000 euro. Met andere woorden: als de subsidie voor elektrische auto’s volgend jaar weer beschikbaar is (de subsidie voor 2020 is op), komt de Volkswagen ID.3 1st ervoor in aanmerking. Deze subsidie geldt alleen voor particuliere leaserijders. De ID.3 1st is er vanaf 37.990 euro. Hij heeft een elektromotor, een 58-kWh batterij onder het passagierscompartiment en een WLTP-actieradius van maximaal 424 kilometer.

Geschikt voor snelladen

De basisversie kan snelladen met 100 kW gelijkstroom (DC) of 11 kW wisselstroom (AC). Hij is standaard uitgerust met onder meer 18-inch lichtmetalen wielen, een infotainmentsysteem (dat kan worden aangestuurd met stemcommando’s), DAB+ digitale radio, Lane Assist, Adaptive Cruise Control en meer.

Volkswagen ID.3 1st Plus en Max

Het leveringsprogramma bestaat verder uit de Volkswagen ID.3 1st Plus (43.990 euro) en Max (49.490 euro). Die eerste heeft onder andere 19-inch lichtmetalen wielen, LED Matrix-koplampen, Keyless Entry en een achteruitrijcamera. De ID.3 1st Max voegt daar een head-up display, panoramadak, draadloze telefoonlader, dodehoeksensor en meer aan toe. Deze staat op 20-inch wielen.

Slechts vier carrosseriekleuren

Via de website van Volkswagen is de ID.3 1st inmiddels te configureren. U kan kiezen uit slechts vier carrosseriekleuren (wit, twee keer grijs en turquoise) en één setje lichtmetalen wielen per uitvoering. Als u de ID.3 1st Plus leaset, zijn er drie interieurkleuren om uit te kiezen.

Later andere ID.3-varianten

Zoals gezegd, is de ID.3 1st er alleen maar met 58-kWh accu. Later brengt Volkswagen de ID.3 ook met een 45-kWh batterij op de markt (actieradius: 330 kilometer), die wordt gevolgd door een uitvoering met een 77-kWh batterij (actieradius: 550 kilometer). Dat topmodel kan met maximaal 125 kW worden geladen. Het basismodel kan laden met 50 kW.

Wij helpen u graag op weg

Ook enthousiast? De Volkswagen ID.3 kunt u al bestellen bij Friesland Lease en is binnenkort leverbaar. Neem contact op met Friesland Lease via het contactformulier voor meer informatie.Wij helpen u graag op weg!