Nieuw record voor de Porsche Taycan

Porsche knalt hard aan de weg om vooroploper te worden binnen het EV gebied! Ze verbreken momenteel aan de lopende band records en als dit zo doorgaat staat het Guinness Book of Records straks vol met Porsche Taycan’s.

Strijd met de Kia EV6

In november was Kia nog trotse bezitter van een wereldrecord met de EV6. De EV6 reed namelijk van de oostkust van Amerika naar de westkust. Nu is dat op zich niet zo’n spannende uitdaging, deze route volgen vele (elektrische)voertuigen jaarlijks. Maar ditmaal ging het record niet om de tijd die hiervoor nodig was om van oost naar west te komen, maar om de route van 4.600 km te halen in zo’n kort mogelijke laadtijd.

Kia deed dit in november destijds met een laadtijd van 7 uur, 10 minuten en één seconde totaal aan de laadpaal. Daarmee werd het vorige record, dat al sinds 2015 op naam stond van de Tesla Model S overtroffen.

Record compleet aan diggelen

Kia heeft echter maar kort van het record in het Guiness Book of Records kunnen genieten. Begin dit jaar deed Porsche met de Taycan (in het bezit van een Performance Battery Plus en een range van 484 km met een laadvermogen van 270 kW) een poging om dit record alweer te verbreken. Dat verbreken is zelfs nog zacht uitgedrukt, want de Taycan reed van oost naar west met een totale laadtijd van maar 2 uur, 26 minuten en 48 seconden! Wij denken dat dit record nog wel even blijft staan.

Maar we zijn wel erg benieuwd met welke snelheid de Taycan dit resultaat heeft behaald. Want de hele route rijden met bijvoorbeeld een gemiddelde snelheid van maar 50km/u … daar valt ook wel weer iets over te zeggen. Maar toch, dit record is compleet aan diggelen ‘geladen’ en dat laat zien dat de Porsche Taycan een zeer zuinige en interessante EV is.

Meer weten of deze Porsche Taycan neem dan contact op met ons!

Bron: Autoblog, Porsche