Nieuwe Seat Leon: spannend design én nieuwe specificaties

Nieuwe Seat Leon: spannend design én nieuwe specificaties

Een bolle motorkap en laag geplaatste en grotere grille, schuin naar achteren doorlopende koplampen: de nieuwe Seat Leon is een stuk spannender dan het vorige model. Deze vorige versie uit 2012 speelde meer op safe: voor 2012 was Seat een sportieve tak van de Volkswagen-groep, maar bracht niet het verwachte succes. In 2012 moest daarom het Spaanse design uitwijken voor Duitse kwaliteit: de Seat Leon werd een Spaanse Volkswagen Golf.

Seat Leon: benzine, diesel en hybride

De nieuwe Seat Leon is nog altijd gelieerd aan de Volkswagen Golf, maar heeft weer een eigen gezicht. Doordat beide auto’s op het MQB-platform staan, is ook de Seat Leon geschikt voor hybride-techniek. De auto komt als mild hybrid (eTSI), maar het grootste nieuws is de Seat Leon plug-in hybrid (eHybrid). Daarnaast wordt de auto ook met benzine- of dieselmotor op de markt geïntroduceerd. De auto verschijnt als vijfdeurs hatchback en ook als stationwagon (Sports Tourer). De Plug-in Hybrid wordt de krachtigste versie, hij heeft een vermogen van 204 pk. De accu van 13 kWh zorgt ervoor dat u 60 kilometer elektrisch kunt rijden. De elektromotor werkt samen met een 1.4 TSI-benzinemotor. En een volledig elektrisch model? Daarover wordt nog over gezwegen.

Meer ruimte

Seat belooft dat de Leon ruimer is dan zijn voorganger. Zo groeide de wielbasis met 5 centimeter en dat is fijn voor de achterpassagiers. Het dashboard is, net als bij de Volkswagen Golf, bijna helemaal digitaal.

Wanneer komt de Seat Leon naar Nederland?

De Seat Leon wordt in het tweede kwartaal van 2020 op de Nederlandse markt verwacht. Prijzen worden dan pas bekendgemaakt, maar liggen waarschijnlijk in de lijn met de vorige editie. Deze kost op het moment rond de 25.250 euro. Ter vergelijking: de Volkswagen Golf-prijs bedraagt 25.995 euro. De editie van 2012 blijft tot 6 februari te koop in Nederland als ‘ultimate edition’.

Wij helpen u graag op weg

Wilt u meer informatie over de Seat Leon of het overige aanbod bij Friesland Lease? Neem contact op met Friesland Lease via het contactformulier. Wij helpen u graag op weg!