Nissan Qashqai (2021) prijsvergelijking met de Seat Ateca, Renault Arkana en Peugeot 3008

Nissan Qashqai (2021) prijsvergelijking met de Seat Ateca, Renault Arkana en Peugeot 3008

Heeft u weleens een Nissan gekocht? Dan bent u vast bekend met de uitvoeringen Visia, Acenta, N-Connecta en Tekna. Natuurlijk wilt u het liefst de complete Tekna, maar het budget zegt Acenta. Zo komt u vanzelf uit bij het compromis: de N-Connecta. In het geval van de Nissan Qashqai N-Connecta krijg je een complete auto met het digitale instrumentarium, de 360-gradencamera en het 9-inch touchscreen met navigatie. Een draadloze telefoonoplader kost extra, maar dat moet dan maar. Des te minder kabels en snoertjes in het interieur, hoe beter. Wat blijkt: de Qashqai is toch wat aan de prijzige kant.

Nissan Qashqai (mild hybrid met 140 pk)

Wat zijn de alternatieven

Goedkoper: Seat Ateca (viercilinder met 150 pk)

De vernieuwde Seat Ateca heeft een prachtige basisprijs van 29.500 euro. De upgrade van 110 naar 150 pk maakt daar 35.500 euro van, maar dan zijn we er nog niet. Die uitvoering heeft weliswaar een navigatiesysteem, en het digitale instrumentarium en de draadloze oplader pluk je zo van de optielijst, maar voor de 360-gradencamera moeten we nog een versie hoger gaan.

Nog goedkoper: Renault Arkana (hybride met 143 pk)

De Renault Arkana is een suv-coupé en zodoende hoort hij hier misschien niet thuis. Maar doet dat ertoe? Hij zit in dezelfde prijsklasse als de Nissan Qashqai. Voor een nieuw model doet de optielijst wat verouderd aan: géén 360-gradencamera en de draadloze telefoonoplader zit alleen in de duurste uitvoering. Hij is niet los te koop.

Duurder: Peugeot 3008 (driecilinder met 130 pk)

De simpelste Peugeot 3008 kost al 36.730 euro en die bevat maar één van de vier opties die wij vandaag zoeken. Een extra 3740 euro stukslaan doet wonderen. Nu hebben we de Road Trip-uitvoering met navigatie en de mogelijkheid om voor 750 euro een verzameling camera’s te plaatsen. De draadloze telefoonoplader is echter wel uit de prijslijst verdwenen.

Al om al een goede strijd, wilt u meer informatie over één van deze modellen. Vraag er naar bij uw dealer.
De prijs- en uitrustingsinformatie in dit artikel was correct op het moment van schrijven.