NK Allround: 7 medailles voor Team IKO 

NK Allround: 7 medailles voor Team IKO

Friesland Lease is een sportieve en duurzame organisatie. Neem eens onze duurzame mobiliteitsoplossingen als rijden op waterstof en elektrisch of de Leasefiets voor een vitale boost binnen uw organisatie. Sportiviteit is dus belangrijk! Daarom zijn wij trotse sponsor en trouwe fan van schaatsteam IKO. Afgelopen weekend zette het schaatsteam een aantal sterke prestaties neer tijdens het NK Allround. Leest u mee? 

Prestaties tijdens het NK Allround

Team IKO NK AllroundHet NK allround heeft zeven medailles opgeleverd voor Team IKO. In totaal behaalden de verschillende schaatsers van Team IKO zes afstandsmedailles en één medaille in het eindklassement: Melissa Wijfje stond na vier afstanden op de tweede plaats. Ze wist de 3000 meter winnend af te sluiten en ze werd derde op de 1500 meter. Jorien Ter Mors pakte goud op de 500 meter en zilver op de 1500 meter. Esmee Visser pakte het zilver op de 5000 meter.

Bij de heren won Tjerk de Boer zilver op de 500 meter. Jan Blokhuijsen stond derde in het klassement na de eerste dag maar werd helaas gediskwalificeerd. Yves Vergeer reed maar liefst drie persoonlijke records en eindigde daarmee op een knappe negende plaats in het eindklassement.

Afmelding Jorien ter Mors

Jorien ter Mors moest zich vanwege fysieke klachten afmelden voor de 5000 meter. Schaatsteam IKO: ”wij begrijpen dat veel schaatsvolgers het jammer vinden dat Jorien Ter Mors zich heeft afgemeld voor de 5000 meter. Ook wij vinden het jammer dat de leider in het klassement de wedstrijd niet heeft kunnen afmaken. Maar op dit moment was het fysiek gezien onverstandig om een 5000 meter te rijden. Gezien haar ervaringen uit het verleden voelt Jorien heel goed aan wanneer ze te veel van zichzelf eist. Met Jorien hebben we een plan richting december en dat plan willen we niet in gevaar brengen door haar nu over een randje te duwen. Het is verrassend dat ze mede door haar sterke 3000m als leider de 5000m in zou gaan, dat maakt de situatie een stuk moeilijker, maar dit was wel de meest verstandige beslissing.” 

Komend weekend NK Sprint

Komend weekend staat al weer het volgende NK op het programma. De sprinters strijden dan voor de nationale sprint titels. Namens Team IKO staan Jorien Ter Mors, Melissa Wijfje, Letitia de Jong, Lennart Velema en Louis Hollaar aan de start. Of Letitia ook daadwerkelijk kan rijden is afhankelijk in hoeverre ze voldoende is hersteld van haar blessure. Het herstel verloopt goed, maar of ze al een wedstrijd weekend aan kan, zal komende week worden bepaald.

Lennart Velema werd vorig jaar tweede in het eindklassement bij de mannen. Letitia de Jong won het eindklassement bij de dames, terwijl Jorien Ter Mors het zilver pakte.

Wij helpen u graag op weg!

Uiteraard volgen wij als trouwe Team IKO supporters én trotse sponsor van het schaatsteam aanstaand weekend de NK Sprint. Meer over schaatsteam IKO? Neem een kijkje op hun website! Voor meer informatie of bij vragen over de publicatie kunt u contact op nemen met Friesland Lease.  Wij helpen u graag op weg!