Ook Canada heeft plannen voor een Hyperloop

Start in Canada

TransPod wil de eerste lijn volgend jaar al in Canada gaan aanleggen. Dit traject zou de steden Calgary en Edmonton verbinden, die zo’n 300 kilometer uit elkaar liggen. De verbinding tussen de steden zou dan in 2027 klaar moeten zijn en 18 miljard euro kosten. De reistijd tussen de steden is nu drie uur met de auto en zou op deze manier gereduceerd moeten worden tot 45 minuten.

De nieuwe trein zou de drukte op de snelweg moeten verminderen, waardoor er 636.000 ton CO2 per jaar minder uitgestoten zou worden. Als ze de verbindingen uitbreiden, zou de FluxJet ook een prima alternatief kunnen zijn voor vliegen. Een passagiersvliegtuig haalt dezelfde snelheden, maar stoot veel meer uit.

Schoner en goedkoper

De tickets zouden zo’n 44 procent goedkoper zijn dan vliegtickets, en zoals de meeste treinen loopt ook deze niet op kerosine, dus dat is gunstig. De exacte kosten voor een kaartje zijn nog niet bekend.

Benieuwd naar de ontwikkelingen van de Hyperloop in Nederland, kijk dan hier.

Wist u dat u bij ons ook een NS-businesscard in uw leasecontract kunt toevoegen. Misschien nog niet zo snel als een Hyperloop, maar zeker mooie mobiliteitsoplossing.

Bron: TopGear