Opvallende politieauto in New York

Het wagenpark van de NYPD telt momenteel ruim 6.200 ‘light duty enforcement vehicles’. De Mustang Mach-E gaat met de huidige bestelling dus een klein deel van de vloot vormen. Het vormt een opmaat naar het elektrificeren van de volledige vloot, zo laat de directeur van het ‘NYC Mayor’s Office of Climate and Sustainability volgens Carscoops.com weten. “Met de aankondiging van vandaag, maken we onze vloot patrouillewagens klaar voor een groene toekomst, weg van de vervuilende brandstoffen uit het verleden”. Voordat het zover is, zijn er nog wel heel wat auto’s te gaan.

Bovendien krijgt niet alleen het politiekorps van New York krijgt de sleutels van de Mustangs in handen gedrukt. Ook andere departementen binnen de gemeente gaan rijden met de 487 pk sterke Mustang Mach-E GT. In totaal is er omgerekend €10,1 miljoen met de order gemoeid. De stad zet hiermee een stap richting de wens van de Amerikaanse president Joe Biden om de gehele vloot van de Amerikaanse overheid op termijn uit EV’s te laten bestaan.

New York is voor zover bekend de eerste stad die een order plaatst voor een Mustang Mach-E. Over de definitieve vorm van de politieversie van de Mach-E is nog niet heel veel bekend. Het exemplaar op de foto’s is onderdeel van het ‘All-Electric Pilot Program‘ dat eerder werd aangekondigd, maar dat lijkt slechts om een civiele Mach-E met wat stickers te gaan.

Wij zijn vooral benieuwd of er ook meer aanmeldingen komen bij de NYPD.