Persbericht: Dave Bebelaar Award 2016

Friesland Lease winnaar Dave Bebelaar Award 2016 met haar initiatief; de BOVAG-Leasefiets. 

Afgelopen donderdag werd tijdens de traditionele Summer BBQ van Duurzaam Repareren de winnaar gekozen van de Dave Bebelaar Award 2016. 

persfoto Dave Bebelaar Award 2016Het drukbezochte event aan het strand van Kijkduin werd dit jaar luister bijgezet door Arjan Postma, de boswachter, bekend van RTLlatenight en de tvquiz “Het zijn net mensen”. Hij wist de aanwezigen uit de auto– en verzekeringsbranche te boeien met zijn verhalen.

Maar de aanwezigen waren vooral geïnteresseerd in de duurzaamheidsinitiatieven die genomineerd waren voor de Dave Bebelaar Award. Na het vertonen van een korte promo van het initiatief, mochten de genomineerden een korte pitch houden. Dit waren achtereenvolgend Friesland Lease met de BOVAG-Leasefiets, De Nationale Autowasbon met de Duurzame Wasbon, Mewa met de BIO-Circle, Förch met het Duurzaam Repareren garagepakket en Servicebook met het digitale onderhoudsboekje. Volgens Nelleke Leijnse, de weduwe van Dave Bebelaar: “Stuk voor stuk schoolvoorbeelden van toegepaste verduurzaming in de automotive”. Het publiek wees na afloop van de pitches uiteindelijk Friesland Lease aan als winnaar. De BOVAG-Leasefiets verhoogt het gebruik van de fiets en daarmee de beweging die men krijgt.

Peter Storm, van Friesland Lease: “Een half uur bewegen per dag leidt tot minder hart- en vaatziekten, tot 10% minder ziekteverzuim en een 40% beter humeur. Voor veel werkgevers voldoende reden om leasefietsen te gaan inzetten”.

Duurzaam Repareren zegt blij te zijn met de winnaar, maar ook met de overige genomineerden. “Het is ieder jaar weer mooi om te zien dat er zoveel goede duurzame initiatieven in de automotive worden genomen: zegt Angelica Gravendijk. Wij willen dat graag promoten en de branche enthousiasmeren duurzame initiatieven te starten. Dat doen wij met de Dave Bebelaar Award, maar dit jaar ook met een nieuw initiatief, de Smart Repair Hersteller 2016. Aan deze wedstrijd wordt meegedaan door bekwame monteurs op dit gebied en vindt plaats tijdens de AMT-live”.