Productie van de elektrische Polestar 2 is begonnen

Productie van de elektrische Polestar 2 is begonnen

“De wereld staat op z’n kop door de coronaviruspandemie”, zegt Polestar-topman Thomas Ingenlath. “We starten met de productie van de Polestar 2 onder uitdagende omstandigheden en hebben een sterke focus op de gezondheid en veiligheid van onze mensen.” De eerste exemplaren van de Polestar 2 zijn bedoeld voor Europa en worden vanaf juli geleverd. Daarna zijn ook China en Noord-Amerika aan de beurt.

Elektromerk van Volvo

Polestar was voorheen het performancelabel van Volvo, maar werd enige jaren geleden afgesplitst als apart elektromerk. Het eerste product van de nieuwe fabrikant is de Polestar 1, een 600 pk sterke plug-in hybride met het uiterlijk van de Volvo Concept Coupé uit 2013. De Polestar 2 is eveneens gebaseerd op een studiemodel van Volvo: de 40.2. Die laatste zou de opvolger worden van de Volvo V40, maar is doorgeschoven naar Polestar.

Prijs Polestar 2

De Polestar 1 is kost 159.700 euro en dient als ‘halo car’ voor het merk. De grote aantallen moeten komen van de Polestar 2, die voor een vanaf prijs van 59.800 euro te koop is. Verwacht wordt dat het grootste gedeelte als leaseauto ingezet gaat worden. Daarmee zit hij heel iets boven de Tesla Model 3 Long Range, die voor 58.980 euro in de prijslijst staat.

Tesla Model 3

Laten we ze dus eens vergelijken. De Polestar 2 heeft een vermogen van 408 pk en een batterij van 78 kWh, waarmee hij een actieradius heeft van maximaal 470 kilometer. Zijn Amerikaanse concurrent is sterker (476 pk), heeft een iets kleinere batterij (75 kWh), maar haalt op papier een bereik van 560 kilometer.

Caravan trekken

Goed nieuws voor de caravanliefhebbers. De Polestar 2 is optioneel te bestellen met een trekhaak en mag een geremde aanhangwagen van 1500 kilo trekken. Veel elektrische auto’s mogen dat niet, maar de Tesla Model 3 wel. Hij is er eveneens met een trekhaak, waaraan niet meer dan 910 kilo mag hangen. Op dat gebied wint de Polestar.

Volvo XC40 Recharge

De Polestar staat overigens op het platform van de Volvo XC40. Die komt binnenkort ook als XC40 Recharge op de markt. Hij heeft dan de elektrische aandrijflijn van de Polestar 2, met een vermogen van 408 pk en een actieradius van ruim meer dan 400 kilometer. Volvo zet de XC40 Recharge scherp in de markt. Deze vanaf prijs ligt op 59.900 euro.

Wij helpen u graag op weg

Meer informatie over de Polestar? Of over het overige aanbod bij Friesland Lease? Neem contact op met Friesland Lease via het contactformulier. Wij helpen u graag op weg!