Schenking aan het Naleli fietsproject

Schenking aan het Naleli fietsproject

Friesland Lease heeft dit jaar wederom besloten om geen kerstkaart te sturen aan onze klanten maar het Naleli fietsproject te steunen met een schenking aan het initiatief van de Flow & Go Foundation. Het initiatief maakt het mogelijk voor vrouwen uit Zambia om een fiets te leasen. Hiermee kunnen ze zich beter positioneren op de arbeidsmarkt en als kleine ZZP-er iets terug verdienen. Wat voor ons zo simpel lijkt – het leasen van een fiets – maakt voor de vrouwen uit Zambia een grote impact.

Het fietsproject

Wat voor ons zo simpel lijkt; koop of lease een fiets om naar het werk te gaan, is voor de vrouwen in Livingstone, Zambia een te hoge drempel om te nemen. Stelt u zich eens voor hoeveel sneller deze vrouwen naar de markt kunnen op de fiets in een gebied waar afstanden niet te vergelijken zijn met die in Nederland. Hoeveel meer koopwaar ze kunnen meenemen op een fiets om in hun bestaan te kunnen voorzien. Met het ‘Naleli Women Initiative’ (Naleli betekent ‘ster’) heeft de Flow & Go Foundation gezamenlijk een fietsproject ontwikkelt waarmee deze vrouwen een betere positie hebben op de markt en iets terug kunnen verdienen als kleine ZZP-ers.

Een duurzame verandering die past bij Friesland Lease en het fietsproject dit jaar steunt. Het is geen eenmalig project maar een gezamenlijke inspanning van jaren om het fietsproject mogelijk te maken voor meer ondernemers in de regio van Livingstone.

Buffalo Bikes

Het project is gestart met 10 Buffalo Bikes voor 10 vrouwelijke ondernemers. Deze fietsen worden geassembleerd in de Afrikaanse vestiging van de internationale onderneming, in Lusaka, Zambia.  De fiets is geen cadeautje. Er moet hard gewerkt worden om de fiets af te betalen en aan het eind van twee jaar over te nemen als eigenaar. Alle 10 vrouwelijke ondernemers is dit gelukt! De vrouwelijke ondernemers zijn zelfvoorzienend geworden door het gebruik van de fiets als eigen vervoersmiddel. Hierdoor ervaren ze niet meer de nadelen van de veelvuldige taxi-ritten en de lange loopafstanden.

Inmiddels fietsen er 22 vrouwen voor hun onderneming op een Buffalo Bike door Livingstone. Ook staat er één fiets als schoolmateriaal bij de LIBES Hogeschool. Onderhoud en reparatie wordt allemaal lokaal geregeld door het Naleli Women Initiative. Mede mogelijk gemaakt door lokale partijen en Nederlandse partners van Flow & Go zoals de Rotary Club in Emmen. Als gevolg van het succes komen er nu meer aanvragen binnen bij de burgemeester en de oprichtster van het Naleli Women Initiative in Livingstone dan er fietsen kunnen worden geleverd!

Flow & Go Foundation

De Flow & Go Foundation zet zich in voor een gezonde samenleving in ontwikkelingsgebieden. De stip op de horizon is economische zelfstandigheid voor mensen in arme  gebieden. Door actief in te zetten op empowerment , het vergroten van zelfvertrouwen,  persoonlijk leiderschap en zelfredzaamheid van de lokale bevolking. Samen met hen werkt de Foundation aan armoedebestrijding en daarmee aan duurzame verandering om echt verschil te maken.

De Flow & Go Foundation is als ANBI stichting sinds 2014 actief in Zambia, Namibië en Zuid Afrika en werkt wereldwijd op locatie met een team van professionals die elk hun eigen expertise en netwerk inbrengen. Niet alleen de deelnemers van de projecten hebben baat bij de resultaten maar ook hun omgeving evenals de teamleden zelf die vol inspiratie weer terug naar Nederland komen.

Samen met gemotiveerde startende ondernemers legt de Foundation in deze ontwikkelingsgebieden een duurzame en solide fundering voor een gezond ondernemersklimaat. Meer informatie over de prachtige initiatieven? Neem een kijkje op de website om een goed beeld te krijgen waar Flow & Go zich sterk voor maakt.

Wij helpen u graag op weg

Friesland Lease wenst u fijne feestdagen en een voorspoedig en gezond 2021. Heeft u vragen over Flow & Go Foundation en het prachtige Naleli fietsproject? Neem een kijkje op de website van Flow & Go Foundation of neem contact op met de lease-experts van Friesland Lease. Wij helpen u graag op weg!