Auto schoonhouden in de zomer

Hardnekkig vuil

Vooral in de zomer zien we het veel, vuil op een auto die lastig te verwijderen is of in de lak brand door de sterke zonkracht. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Maar vliegjes ontwijken op de Afsluitdijk raden wij sterk af i.v.m. ongelukken. En soms zijn er geen andere parkeerplekken beschikbaar dan dat ene plekje onder de boom. Bij hardnekkig vuil is snel handelen is dan ook altijd raadzaam. Zo is glasreiniger altijd een goede tip! Ook zijn er verschillende sprays of doekjes op de markt voor het verwijderen van insecten of hars.

Zo verwijdert u al die vliegjes

Natuurlijk verstandig om de auto niet in de volle zon schoon te maken. Zoek daarom een plek uit direct zonlicht, of nog mooier behandel de auto net na een regenbui. Dan is hij al mooi nat en liggen de vliegen al iets losser.

Zo pakt u hars aan

Hars behandelt u met een speciale spray of door zelf een sopje te maken. Meestal werken de speciale sprays het best als u vooraf de auto was. Wees altijd voorzichtig met de doek, u kunt krassen in de lak aanbrengen als u te hard wrijft.

Voor vogelpoep zijn dit de beste methoden

Wasstraat of de auto behandelen

In een professionele wasstraat kunt u snel en gemakkelijk de hele auto laten wassen en kunt u in de tussentijd nog wat mailtjes versturen. Handig, maar ook door de grote hoeveelheid water en schoonmaakmiddelen is in een korte tijd de vogelpoep of het ander vuil snel van uw auto verdwenen.

Hoe sneller u de auto heeft gewassen, des te beter het is voor de lak. U kunt daarom overwegen om na elke wasbeurt een polijstmiddel (wax) op de carrosserie aan te brengen om deze te beschermen. Zo’n beschermlaag geeft een mooie glans en fungeert als een beschermende laag, die voorkomt dat uitwerpselen, insecten of ander vuil zich hechten op de lak.

Bron: Autoweek