Snellaadbedrijf Fastned gaat 65 laadstations bij bouwen

Snellaadbedrijf Fastned zag zijn omzet in het eerste kwartaal van dit jaar toenemen tot 5,7 miljoen euro, een stijging van maar liefst 186 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het bedrijf profiteert van de toenemende verkoop van elektrische auto’s en om daar verder de vruchten van te plukken, kondigt Fastned de komst aan van minstens 65 nieuwe laadstations.

Omzetstijging Fastned

Fastned meldt dat het zijn omzetstijging te danken heeft aan de grotere vraag naar stroom voor elektrische auto’s, aangejaagd door de toenemende verkoop van EV’s in de landen waarin het bedrijf actief is. Daarbij lijkt het snellaadbedrijf geen last te hebben gehad van het thuiswerkadvies. Fastned zegt dit jaar minimaal 65 nieuwe laadstations te gaan bouwen, 50 procent meer dan het aantal waarmee het zijn laadnetwerk vorig jaar uitbreidde.

Fors aantal nieuwe laadstations

De uitbreiding betekent onderaan de streep dat Fastned eind dit jaar minimaal 253 laadstations heeft. Eind vorig jaar telde het laadnetwerk van Fastned nog 188 laadstations. Het blijft overigens niet bij het plaatsen van nieuwe laadstations. Fastned wil in Nederland en Duitsland de capaciteit van zijn bestaande laadstations vergroten door in totaal 190 nieuwe laders te plaatsen.

In de eerste drie maanden van dit jaar heeft Fastned dertien nieuwe laadstations geopend, vier in Nederland, twee in Duitsland, drie in België, twee in Frankrijk en twee in het Verenigd Koninkrijk.

Bron: Autoweek