Suzuki Swift Sport (2020) krijgt een stroomstoot

Suzuki Swift Sport zet in op (een klein beetje) stroom

De Suzuki Swift stapt af van de benzinemotor. Voor de Suzuki Vitare en S-Cross werd al eerder met een stille trom de Smart Hybrid-versie van de 1.4 BoosterJet turbomotor aangekondigd. Het mild-hybride systeem geeft de verbrandingsmotor (wanneer nodig) een stroomboost van 48 volt. De elektrische assistentie drukt het benzineverbruik, wat resulteert in een lagere CO2-uitstoot. 

129 + 14 pk

Dezelfde 129 pk sterke 1.4 BoosterJet 48V Smart Hybrid motor maakt nu zijn opwachting voor de Suzuki Swift Sport. Wie de technische gegevens van deze compacte auto uit Japan goed kent, ziet direct dat het bestaande model 11 pk extra krijgt. Nee, zegt Suzuki, want het milde hybride systeem levert los van de benzinemotor nog eens 14 pk extra. Bovendien levert de motor iets meer koppel: 235 newtonmeter, tegenover 230 Nm in de oude versie.

Compensatie van de prestaties

Goed, de Suzuki Swift Sport was nooit in staat om zich met de snelste compacte GTI’s zoals de Ford Fiesta ST en Peugeot 208 GTI te meten, maar de acceleratie van 0 naar 100 km/h in 9,1 seconden is een mooie vooruitgang. Swift Sport kennende, worden de standaard prestaties meer dan goed gemaakt met zeer prettige rijeigenschappen. Dit werd al eens bewezen met de vorige edities. De topsnelheid van de Swift Sport Smart Hybrid ligt op 210 km/h.

17 procent lager verbruik

Het mild-hybrid systeem – dat bestaat uit een startgenerator en een kleine lithium-ion accu onder de bestuurdersstoel – brengt het verbruik van de Swift Sport naar beneden. Suzuki geeft een gemiddelde op van 4,7 liter per 100 kilometer (1 op circa 21). Dit is een verbetering van 17% verbruik ten opzichte van de vorige Suzuki Swift edities. Berekend naar de WLTP-norm, verbruikt de Swift Sport met Smart Hybrid-aandrijflijn 5,6 liter benzine op 100 kilometer (1 op 17,9), bij een wel héél nauwkeurige CO2-uitstoot van 127,14 gram per kilometer.

Uitgebreid veiligheidspakket is standaard

De Suzuki Swift Sport 1.4 BoosterJet Smart Hybrid is inmiddels te bestellen, voor een vanaf prijs van 25.399 euro. Voor dit bedrag krijgt u onder meer sportstoelen, 17-inch lichtmetalen wielen, een sportief design, led-koplampen en adaptieve cruisecontrol. De standaarduitrusting is uitgebreid met het Suzuki Safety System Pro, dat bestaat uit dodehoekwaarschuwing, een spoorassistent, parkeersensoren achter met waarschuwing voor achterlangs kruisend verkeer, verkeersbordherkenning, sensoren die een noodstop inluiden bij een dreigende aanrijding en een grootlichtassistent. Vanaf mei staat de vernieuwde Swift Sport bij de Suzuki-dealer.

Wij helpen u graag op weg

Wilt u meer informatie over de (verwachte) Suzuki Swift Sport bij Friesland Lease of heeft u naar aanleiding van het nieuwsartikel nog vragen over het elektrische aanbod?  Neem een kijkje op de elektrische vergelijker of neem contact op met Friesland Lease via het contactformulier. Wij helpen u graag op weg!