Tesla Model 3 ‘auto van het jaar 2020’!

Tesla Model 3 ‘auto van het jaar 2020’!

De Tesla Model 3 is uitgeroepen door VZR als ‘auto van het jaar 2020’. En dat is niet voor niks! De elektrische auto is ontzettend populair en is de bestverkochte auto van 2019. In combinatie met de sterke specificaties én gunstige bijtelling voor elektrische auto’s was het dan ook geen verrassing.

Award winnende auto

Jaarlijks reikt de jury (bestaande uit VZR, Eneco en Autoweek) een award uit aan de ‘EV van het jaar 2020’. Beoordelingscriteria voor de verkiezing zijn onder andere actieradius, laadsnelheid, verkoopaantallen en gebruiksgemak. Door onder andere de verkoopaantallen en specificaties was het niet onverwacht dat de Tesla Model 3 de award heeft gewonnen. De Hyundai IONIQ krijgt de tweede plaats en Renault Zoë eindigt op de derde plaats. Lees hier meer over de uitreiking. 

Tesla Model 3 EV van het jaar 2020

Toename elektrisch rijden

Elektrisch rijden is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Het is dan ook niet gek dat dit jaar wederom de award is uitgereikt aan een elektrische auto. VZR geeft aan dat vooral onder zakelijke rijders elektrisch rijden een populaire optie is. In 2019 reed nog maar 6% elektrisch, 31% geeft aan dat de volgende auto zeker elektrisch wordt en naar verwachting loopt dit in 2021 op naar 35%.

Tesla Model 3 leasen in 2020

Ook enthousiast over de Tesla Model 3? De Tesla Model 3 Long Range is beschikbaar met diverse specificaties bij Friesland Lease. Door een registratie uit 2019 profiteert u van 4% bijtelling over de eerste 50.000 km. Meer informatie? Neem contact op met Friesland Lease via het contactformulier.

Bron: VZR