CCS-adapter maakt snelladen mogelijk voor Tesla Model S en X

CCS-adapter maakt snelladen mogelijk voor Tesla Model S en X

Tesla kan vanaf 1 juni oudere Model S- en Model X-auto’s geschikt maken voor snelladen via een CCS-adapter. Daarmee wordt snelladen met een relatief hoog vermogen ook op andere plekken dan de Tesla Supercharger-locaties mogelijk.

Tesla geeft aan dat de aanpassing voor het Combined Charging System Combo 2 systeem (een hardwarematige update) in totaal 500 euro kost. Dat is inclusief de kosten van de daarvoor benodigde adapter. Los is deze te koop voor 170 euro. Elke Model S en X die na 1 mei 2019 is geproduceerd is al compatibel met deze standaard, maar dat geldt niet voor oudere productie-exemplaren van de twee modellen.

Bij de bestaande generaties van de Model X en S is een Type 2-connector gehanteerd. Deze stekker wordt ook gebruikt voor openbare laadpalen. Deze Type 2-connector is tot op zekere hoogte een beperking voor eigenaren van de zogeheten Legacy Model S of X. Ze kunnen wel bij snelladers terecht die niet van Tesla zijn, maar dan is een Chademo-adapter nodig en is het vermogen maximaal 50 kW. Na de serviceaanpassing kan via de adapter bij bijvoorbeeld bij snelladers van Fastned of Allego worden geladen met 120 kW.

Bent u na het lezen van dit artikel benieuwd naar de lease mogelijkheden van de verschillende Tesla modellen? Wij hebben een aantal modellen uit voorraad leverbaar met een gunstige fiscale bijtelling. Neem dan contact op met één van onze collega’s en ze helpen u graag verder.

Het volledige artikel kunt u op AD lezen.