Tesla Model X is EV van het Jaar 2019

Tesla’s Model X is als winnaar uit de bus gekomen van de eerste EV van het Jaar-verkiezing. De nog altijd opmerkelijke verschijning mag zich derhalve EV van het Jaar 2019 noemen. De tweede plek is voor de Tesla Model S. Goed nieuws! Bij Friesland Lease hebben wij beide modellen nog op voorraad.

Tesla Model X

De door Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) georganiseerde EV van het Jaar-verkiezing werd dit jaar voor de eerste keer gehouden. De belangenbehartiger voor leaserijders heeft samen met een jury, waarin onder meer AutoWeeks eigen hoofdredacteur Damiaan Hage zitting had, alle EV’s die vorig jaar op de verkooplijsten stonden onder de loep genomen. De automobiele kandidaten zijn beoordeeld op zaken als actieradius, laadsnelheid, trekgewicht, gebruiksgemak en rijeigenschappen.  Uiteraard wogen zaken als beschikbaarheid en het aantal registraties ook mee in de beoordeling. De Model X wist zoals gezegd de meeste punten te scoren. De gevleugelde SUV wist met name punten te scoren met zijn actieradius en laadsnelheid. Ook het feit dat de Model X een aanhanger tot 2.268 kilo mag trekken, heeft meegespeeld in de afweging.

Het volledige artikel leest u bij Autoweek.

Meer informatie

Bent u na het lezen van dit artikel benieuwd naar de Lease mogelijkheden van de verschillende Tesla modellen? Neem dan contact op met één van onze collega’s en ze helpen u met plezier verder.