Tesla opent meer superchargers voor niet-Tesla’s

Wie op Tesla’s locatiezoeker ‘Superchargers voor niet-Tesla’s’ selecteert, ziet in ons land sinds vandaag zelfs alle locaties oplichten. Daarmee loopt ons land opnieuw voorop, want in november was Nederland ook al het eerste land ter wereld waar dit überhaupt mogelijk was. Die Pilot is uitgebreid naar België, Duitsland, Frankrijk en Noorwegen, maar nog wel beperkt. In Nederland gaan nu kennelijk alle remmen los.

Een logische verklaring is dat de pilot Tesla bevalt en het merk de capaciteit in ons land voldoende vindt om deze stap te zetten. Tesla verdient er goed aan, want andere EV-rijders betalen met €0,68 per kWh aanzienlijk meer dan Teslarijders.

Toch is het nog steeds voordelig, want bij de meeste aanbieders bent u nog meer kwijt voor uw stroom. Bovendien is het mogelijk om de prijs te verlagen met een maandelijks abonnement. Voor €12,99 per maand betalen bestuurders van een EV van een ander merk dan Tesla dan ineens 29 cent per kWh. Het activeren van de laadpaal gaat in alle gevallen via de Tesla-app. Een kleine praktische beperking is overigens nog wel de lengte van de laadkabel: voor Tesla’s is die uiteraard lang genoeg, maar sommige andere auto’s moeten zich in onmogelijke bochten wringen om aan een Supercharger-‘stall’ te kunnen laden.

Tesla supercharger | friesland lease

Bron: Autoweek