Tesla produceert 1 miljoenste elektrische auto’s

Tesla produceert 1 miljoenste elektrische auto

De miljoenste Tesla is een rode Model Y. De levering van de nieuwe cross-over zou eigenlijk pas in de herfst beginnen, maar de productie loopt voor op schema. De Model Y is technisch en optisch nauw verwant aan de populaire Model 3. Tesla verwacht veel van het model.

Een Tesla auto leasen? Bekijk eens onze Tesla actie. Of neem contact op.

Twaalf jaar geduurd

Tesla werd in 2003 opgericht en bracht in 2008 zijn eerste auto op de markt: de Roadster. Het heeft dus twaalf jaar geduurd om door de grens van 1 miljoen te breken. De 2 miljoen komt veel sneller in zicht, want alleen dit jaar al denkt Tesla op een productie van 500.000 auto’s uit te komen.

Model S, X, 3 en Y

Het leveringsprogramma van Tesla bestaat nu uit de Model S, Model X, Model 3 en Model Y. Daarbij zijn de verkopen van de oudste twee (de S en de X) snel gedaald. Het is momenteel vooral de 3 die voor de grote afzet zorgt.

Tesla Cybertruck

Volgend jaar zal naar verwachting de productie van de Tesla Cybertruck beginnen. Wellicht wordt het design van de pick-up afgezwakt, máár wellicht moeten we onze woorden in 2021 inslikken. Wanneer de nieuwe Roadster komt, is nog steeds een raadsel.

Een nieuwe Tesla leasen?

Toe aan iets nieuws en/of interesse in model S, X, 3 of Y? Bij Friesland Lease draaien wij op het moment een Tesla actie waardoor je nu extra voordelig een Tesla kan leasen! Of neem gerust contact op met je vragen.