Nieuws

Kerstboom in de auto?

Tuurlijk, waarom niet? In de mooiste tijd van het jaar snappen wij heel goed dat u ook graag zo’n mooie frisse kerstboom in uw huis wilt zetten. Daarom geven wij met alle liefde een paar tips zodat u de kerstboom veilig, verantwoord en met zo veel mogelijk naalden kunt vervoeren. Mocht u toch plannen hebben om dit jaar écht groots uit te pakken, dan kunt u een busje huren bij onze verhuur. Wel zo makkelijk.

Ga direct naar onze verhuur voor een busje

10 november 2023

Kofferbak te klein, of boom (te) groot

De kans bestaat dat de net uitgekozen kerstboom toch net iets groter is dan u dacht. Een mogelijk oplossing oplossing is om de boom in de kofferbak te leggen met de achterklep deels open. Let er wel op dat u zich daarbij aan de volgende regels houdt, zo voorkomt u een boete van €140,- .

  • De kerstboom (of ander ondeelbaar voorwerp) mag aan de zijkant van de auto 20 cm uitsteken. Dit kan dus wanneer u een deel van de boom uit het zijraam steekt. 
  • Aan de achterzijde mag de boom maximaal een meter uitsteken. Is die afstand meer, dan moet u hier een markering aan hangen. 

Onze tip: zorg dat het kenteken altijd goed zichtbaar is, wanneer dat niet zo is zijn dat vaak ook dure grapjes. 

Vergeet ook niet de boom en de kofferbak goed vast te zetten. Niemand wordt blij van losrakende lading of wanneer de boom heen en weer slingert. Een paar extra spinnen of spanbanden zijn nooit verkeerd om mee te nemen. 

Opgeruimd staat netjes

Wanneer u een kleine kerstboom koopt is de kans groot dat deze gemakkelijk in de kofferbak van uw auto zal passen. Een kwestie van de achterbank plat, kerstboom er in en met een goed gevoel rijdt u op huis aan. Het enige nadelen van de kerstboom zijn die vervelende naalden die in uw auto achterblijven. We hopen natuurlijk dat die zo veel mogelijk blijven zitten, maar 100% schoon blijft uw auto niet. 

Onze tip: Leg een oud kleed in uw kofferbak, zo vangt u de meeste naalden al op.

Mocht u een kerstboom direct bij een boomgaard of tuinder ophalen, dan is de kans groot dat er hier en daar nog een klein spinnetje of insect in de boom zit. Die hebben we liever buiten de auto dan er in. 

Onze tip: Tik de boom een paar keer met de stam tegen de grond, hierdoor schudden de losse insecten uit de boom. 

Op het dak, mag dat?

Niet alle leaseauto’s zullen de mogelijkheid hebben, maar u kunt altijd kijken of de boom niet beter boven op uw auto kunt binden. Eén van de voordelen is dat de insecten al mooi uit de boom kunnen waaien. Daarnaast is de kans dat u nog een naald vindt in uw auto ontzettend klein. Let er wel op dat het de lak op het dak natuurlijk kan beschadigen.

Mocht u de boom op uw dak willen bevestigen, neem hier dan ook bewust de tijd voor om hem goed te bevestigen. Veiligheid staat nu eenmaal voorop en u wilt uw kerstboom liever niet verliezen. U kunt hierbij het beste gebruik maken van spanbanden, zodat de boom niet naar voren schuift tijdens het rijden. 

Onze tip: spanbanden, maar als we mogen kiezen.. dan ligt onze voorkeur bij de kofferbak.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. We laten u zien wat er kan gebeuren als u een kerstboom niet goed vastmaakt.

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, dus delen we ook nog een paar praktische tips voor het wel veilig vervoeren van de boom.

De gouden oplossing

Liever geen naalden rapen, schrikken van een spin in de auto of knutselen met spanbanden.

Onze tip: reserveer een busje bij onze verhuur. 

Zo blijft uw auto netjes en kunt u alsnog thuis genieten van een échte kerstboom in de woonkamer. Natuurlijk is laten bezorgen (of toch kiezen voor een kunstboom) ook altijd nog een fijne optie.

Reserveer een busje