Veilig onderweg: winterbanden voor uw leaseauto

Veilig onderweg: winterbanden voor uw leaseauto

Met de Nederlandse winters van de afgelopen jaren is het onzeker of het gaat sneeuwen, vriezen of dooien. Bereid u goed voor op de winteromstandigheden en maak gebruik van winterbandenregeling voor uw leaseauto. Winterbanden zorgen bij gladheid, sneeuw of ijzel voor een betere wegligging, meer controle en grip. Een verstandige keuze! 

Waarom winterbanden?

Winterbanden zorgen voor extra veiligheid tijdens slechte weersomstandigheden in de winter. Denk hierbij aan een bevroren, nat of glad wegdek tijdens ijzel of sneeuw. Het verschil van winterbanden ten opzichte van zomerbanden is dat ze gemaakt zijn van een zachtere rubbersoort en een aangepast profiel hebben. Zo heeft de winterband een grover profiel waardoor sneeuw en water makkelijker wordt afgevoerd. Hierdoor is de remweg aanzienlijk korter dan het rijden op zomerbanden gedurende winterse omstandigheden. Dit geldt ook voor het accelereren en wisselen van rijbaan, door het aangepaste profiel heeft u meer grip en glijdt de leaseauto minder snel van de weg. Kortom, op een glad wegdek is een winterband een verstandige keuze.

Winterbandenregeling via Friesland Lease

Aandacht voor uw banden zorgt voor veel rijplezier. In de winter zorgt het bovendien ook voor een veilig A naar B. Laat daarom tijdig uw banden wisselen en maak gebruik van de winterbandenregeling van Friesland Lease. Zo ontvangt u in oktober en in maart een bericht van ons voor het inplannen van de bandenwisseling en is levering, montage en opslag voor u geregeld. Wel zo makkelijk! Interesse in de winterbandenregeling van Friesland Lease? Neem contact op met Friesland Lease om deze optie toe te voegen aan uw huidige leasecontract. De winterbandenregeling is niet standaard inbegrepen in het leasecontract.

Plan een afspraak

Heeft u winterbanden als extra optie opgenomen in uw leasecontract? In oktober heeft u van Friesland Lease een e-mail ontvangen met het verzoek tot het plannen van de bandenwissel naar winterbanden. Laat uw winterbanden wisselen vóór 15 november. Is het nog niet gelukt om de bandenwissel te laten uitvoeren? Maak eenvoudig een afspraak voor de winterbandenwissel met een bandenspecialist via onderstaande informatie:

Wij helpen u graag op weg!

Heeft u naar aanleiding van dit nieuwsartikel vragen aan Friesland Lease over de banden van uw leaseauto of over de winterbandenregeling? Neem contact op met Friesland Lease, wij helpen u graag op weg!