Verdubbeling omzet verkochte elektrische auto’s

Verdubbeling omzet verkochte elektrische auto’s

Verkopers van elektrische auto’s hebben het afgelopen half jaar goede zaken gedaan. De omzet van verkochte elektrische auto’s verdubbelde ten opzichte van dezelfde periode in 2017 naar ruim 0,52 miljard euro.

De omzet van alle nieuw verkochte personenauto’s steeg met 17 procent naar 8,3 miljard euro, blijkt woensdag uit de ING Auto-omzetmonitor over de eerste helft van 2018. Dat betekent dat de verkoop van elektrische auto’s sneller groeit dan de automarkt als geheel.

Elektrische auto’s waren met 524 miljoen euro goed voor meer dan 6 procent van de markt. De toegenomen populariteit is volgens ING te danken aan nieuwe, aansprekende elektrische modellen. Daarnaast nam de verkoop van duurdere elektrische modellen een vlucht door de zogenoemde ‘Tesla-taks’.

In 2019 worden elektrische auto’s met een cataloguswaarde boven 50.000 euro belast met een bijtelling van 22 procent. Het deel onder de 50.000 euro wordt belast met 4 procent bijtelling. Nu geldt nog 4 procent bijtelling over de gehele waarde.

Dit is een stimulans om duurdere elektrische modellen nog dit jaar te kopen. Door die wijziging stonden Model S en Model X van Tesla in de top tien van modellen met de hoogste omzet van de afgelopen zes maanden.

Lees het gehele artikel, of bekijk ons aanbod elektrische auto’s.