Verkiezing Friese Onderneming 2020

Verkiezing Friese Onderneming 2020

Wij zijn trots! Friesland Lease is één van de zes genomineerden voor de Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar 2020. Na aanmelding worden de genomineerden geselecteerd aan de hand van verschillende selectiecriteria uit een lange kandidatenlijst. De finale vindt plaats op 7 april 2020. 

Friese bescheidenheid

De afgelopen maanden was de VFO-werkgroep verantwoordelijk voor het maken van deze selectie van genomineerden uit een lange lijst met ingezonden kandidaten. “Het zijn weer 6 prachtige bedrijven die in hun branche écht het onderscheid maken. Als we bedrijven benaderen is er soms wat extra overtuigingskracht nodig om de Friese bescheidenheid te overwinnen. Als de keuze is gemaakt om mee te doen, dan zie je ook dat ze er vol voor gaan”, aldus voorzitter van de werkgroep Jan van der Linden. ‘‘Het is opvallend om te zien dat ze daarbij worden gesteund door hun medewerkers, collega-ondernemers, gemeenten en klanten. De impact van de prijs wint daarmee aan waarde”.

Selectieprocedure

Om tot de ‘Friese Onderneming van het Jaar 2020’ te komen laat de jury van de VFO-werkgroep zich informeren aan de hand van een uitgebreide vragenlijst en de ‘Business Maturity Model Scan’ van Deloitte. Deze informatie brengt de volwassenheid van de organisatie in kaart op het gebied van strategie, mate van innovatie, bedrijfsvoering en financiële resultaten. Voor het laatste onderdeel wordt de expertise van de Rabobank ingezet.

Finale 7 april 2020

De finale vindt plaats op dinsdag 7 april 2020. Voorafgaand vindt op maandag 2 maart een presentatie plaats door de zes genomineerde Friese ondernemingen. De jury laat zich bij haar beoordeling inspireren en leiden door de innovatie en inventiviteit binnen bedrijven. Plus de mate waarin bedrijven offensief kansen weten te creëren en benutten. Ook het duurzame beleid van de bedrijven ten aanzien van het menselijk kapitaal en de mate waarin de (financiële) resultaten daarvan inzichtelijk zijn, worden meegenomen bij de beoordeling. De finalisten worden op de finaledag bezocht door de jury. Dit, voor een verdieping in de bedrijfsvoering, het product, de markt en de werknemers. De jury bestaat uit ondernemer Jennifer Westers, ondernemer René de Heij, ondernemer en winnaar van vorig jaar Nic Bakker en staat onder leiding van gedeputeerde Sander de Rouwe.

Wij willen alle genomineerden veel succes wensen met de ‘Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar 2020’!

Bron: Verkiezing Friese Onderneming

 

Verkiezing Friese Onderneming 2020

Wij helpen u graag op weg

Heeft u nog vragen naar aanleiding van het nieuwsbericht over de ‘Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar 2020’? Neem contact op met Friesland Lease via het contactformulier of neem een kijkje op de website van de VFO-groep!