Volkswagen ID Buzz ontzettend populair

15.000 exemplaren geproduceerd in 2022

Volgens het Duitse Automobilwoche zijn er in Europa nu al meer dan 10.000 exemplaren van de elektrische Volkswagen ID Buzz besteld. In totaal zou Volkswagen dit jaar zo’n 15.000 exemplaren van zijn elektrische bus gaan produceren. Dat betekent dat ongeveer tweederde van de totale jaarproductie van 2022 al is verkocht.

Noorwegen en Duitsland

Elektrische auto’s zijn in Noorwegen razend populair en dus is het niet heel verwonderlijk dat de ID Buzz in dat land sterk in trek is. Van de 10.000 in Europa al bestelde exemplaren zijn in Noorwegen zo’n 3.400 bestelformulieren ondertekend. Ook in Volkswagens thuisland Duitsland doet de auto het behoorlijk goed, daar zouden namelijk al 2.500 stuks zijn besteld. Ook in Nederland gaat het aardig met de bestellingen. In ons land zouden 1.100 exemplaren besteld, dus is Nederland tot op heden goed voor zo’n tien procent van het totaal aantal Europese pre-orders. De productiecapaciteit van de ID Buzz ligt volgend jaar met 60.000 stuks overigens fors hoger.

Tourcar en Bedrijfswagen

In Nederland heeft de ID Buzz vooralsnog een vanaf prijs van €69.990, al gaat het dan wel direct om de versie met 77 kWh accu en 204 pk sterke elektromotor, uitgevoerd als 1st geheten introductieversie. Goedkopere personenautoversies en bedrijfswagensmaak ID Cargo volgen later. De ID Buzz is in de Cargo uitvoering perfect te gebruiken als bedrijfswagen. Bent u nog opzoek naar een nieuwe bedrijfswagen? Kijk gerust eens rond in ons aanbod of vraag naar de mogelijkheden bij één van onze experts.

Bron: Autoweek