Voordelen van elektrisch rijden voor de privé rijder

Denken aan de toekomst

Wij hoeven u niet meer te vertellen waarom het rijden op alternatieve brandstoffen minder schadelijk is voor het milieu. Maar hoeveel schoner is een elektrische auto?

Tuurlijk, een elektrische auto moet gebouwd worden en dat proces zorgt natuurlijk ook voor CO2-itstoot evenals het opwekken van stroom. Maar dat is zowel voor een EV (elektrisch voertuig) als een benzine/dieselauto van toepassing. Toch is elektrisch rijden milieuvriendelijker. Een benzineauto stoot tijdens een autoleven (van productie tot sloop) zo’n 59 ton Co2 uit en een elektrische auto op grijze elektriciteit zo’n 40 ton. Rijdt u op groene stroom? Dan stoot een auto slechts 20 ton C02 uit. Plus, wie elektrisch rijdt stoot geen roet, koolstofmonoxide, stikstof en andere giftige stoffen uit.

Bewust worden van uw rijstijl

Elektrisch rijden vraagt om een andere manier van rijden. Dan hebben wij het nog niet zo zeer over het bewust omgaan met uw energie, want ook in uw diesel- of benzineauto merkt u verschil in verbruik bij het aanpassen van uw rijstijl. Waar u bij uw diesel- of benzineauto vaak gaat tanken als het moet, vraagt het elektrische rijden om een andere mindset, namelijk: laden wanneer het kan. Wanneer u op bezoek gaat of boodschappen gaat doen en er is een laadpaal vrij, dan is het altijd raadzaam om uw auto op te laden. Wanneer uw auto laadt hoeft u er zelf niet bij te zijn, en zo kunt u uw auto gerust een uurtje aan de laadpaal hangen en zelf andere dingen doen. Kunt u daarna weer met een gerust gevoel en een volgeladen auto (met boodschappen), terug naar huis rijden.

Ben u toch onderweg vergeten om te laden en wordt de rit naar huis toch een stuk spannender door de gedachte: “haal ik dit wel?”, dan kunt u natuurlijk altijd nog langs de snellader rijden en is uw auto binnen een paar minuten weer ‘fully charged’. Mocht u een langere rit maken, of met uw elektrische auto naar het zuiden van Frankrijk willen rijden, dan is het altijd raadzaam om een route uit te zoeken waarbij u verschillende laadpunten treft. Uw rit zal wat langer duren, maar daardoor is er ook wat meer tijd en ruimte voor bijvoorbeeld een kop koffie of even lekker van een andere omgeving te genieten.

Drie voordelen voor privé rijders

  1. Het is goedkoop en schoner rijden t.o.v. benzine
  2. Extra voordeel: u kunt nog gebruiken maken van de SEPP regeling
  3. Verschillende modellen uit voorraad direct leverbaar
  4. Bij ons leaset u bij de beste Private Leasemaatschappij van Nederland

Rijd u binnenkort weg in de elektrische auto van uw dromen, en/of in één van onze elektrische modellen uit voorraad?