Kooi volgt Friesland Lease op als Friese Onderneming van het jaar!

Friesland Lease geeft de titel door aan Kooi

De ondernemingsprijs van Fryslân blijft nog een jaartje in Drachten. Op dinsdag 7 september is Kooi uitgeroepen tot Friese Onderneming van het jaar 2021. De jury roemt het bedrijf omdat het lef heeft getoond om na drie jaar opnieuw deel te nemen en daarbij te laten zien dat de sterk groeiende onderneming zich verder heeft geprofessionaliseerd. Wij zijn trots dat wij deze titel mogen doorgeven aan Kooi!

VFO

De Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar, die na de eerste editie in 1989 is uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie, wordt sinds 2000 georganiseerd door de Stichting Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar. Op de economische dynamiek in Fryslân mogen we best trots zijn met elkaar. De Stichting heeft zichzelf daarom tot doel gesteld om creativiteit en vernieuwing, oftewel excellent ondernemerschap, in Fryslân te stimuleren en te waarderen. De Finale is daar de meest zichtbare exponent van.

Finalisten 2021

De andere twee finalisten FibreMax uit Joure en Machandel uit Haulerwijk waren samen met de Kooi doorgedrongen tot de finale. De jury bezocht gedurende één dag de finalisten en had bedrijfsinformatie uit de Business Maturity scan, een financiële- en een vitaliteitsscan. Uit een longlist van ruim 70 bedrijven nomineerde de werkgroep 6 ondernemingen. Tijdens de halve finale in juni gingen drie bedrijven door naar de finale. Deze finalisten hebben zich tweemaal gepresenteerd aan de jury en zijn intensief door de juryleden bevraagd.

Kooi de grote winnaar

Zoals de jury aangaf: “van de ondernemer Pieter Kooi in 2018 nu naar de onderneming Kooi. Hiermee heeft Kooi de ijzersterke positie gecreëerd om de komende jaren de kansen op de internationale markt te pakken en vanuit Drachten de wereld te veroveren.”

Of we de winst van deze verkiezing zagen aankomen? Totaal niet! Dat we in de afgelopen tien jaar qua productie van zo’n 60 naar 2300 camerasystemen groeiden was natuurlijk wel een aanwijzing dat we op de goede weg zitten. Maar dat we ons vanaf vanavond Friese Onderneming van het Jaar 2021 mogen noemen, dat is wel een héle mooie bevestiging, aldus Kooi.

Wij zijn er trots op dat deze titel is gewonnen door Kooi en wensen alle medewerkers dan ook een mooie tijd en veel succes toe!