Prijzenkast

Winnaar verkiezing Friese onderneming van het jaar 2020

De jury roemt het bedrijf omdat het de noodzaak begrijpt tot een nieuwe positionering, denkt in mobiliteit, duurzaamheid en weg blijft van het korte termijn denken. Met deze visie heeft Friesland Lease de goede positie gecreëerd om keuzes te kunnen maken in nieuwe economische modellen.

Finalisten

De andere twee finalisten Oreel Groep uit Hallum en Spinder Dairy Housing Concepts uit Drachten waren samen met de winnaar doorgedrongen tot de finale. De jury bezocht gedurende één dag de finalisten en had bedrijfsinformatie uit de Business Maturity scan, een vitaliteitsscan en een financiële scan. Alle finalisten hebben zich tweemaal gepresenteerd aan de jury en zijn intensief door hen bevraagd. Tijdens de halve finale in maart haalden drie genomineerden de finalestrijd niet. Deze zes halve finalisten bleven over uit een longlist van ruim 100 bedrijven.

Online finale

Dit jaar was het de eerste keer dat de finale online plaatsvond. In het bedrijfspand van PlusNauta te Sneek waren twee studio’s gebouwd. In de ene presenteerde Roelof Lousma de voorbeschouwing. De presentatie van de finale was in handen van Op1-presentatrice Welmoed Sijtsma. Daarnaast waren er drie studenten van de opleiding communicatie van NHL Stenden op locatie bij de drie finalisten aanwezig. ‘Zodoende maakten we bijna 2 uren live televisie vanaf 5 verschillende locaties’, aldus producent Bram Nauta. ‘Dat was best spannend in de voorbereiding maar met dank aan het hele team zijn we trots op het resultaat’. De jury van de Friese Onderneming van het Jaar 2020 bestond uit juryvoorzitter Sander de Rouwe, gedeputeerde Economische Zaken van de Provinsje Fryslân, Jennifer Westers (onderneemt in WestCord Hotels), René de Heij (onderneemt in Probo) en Nic Bakker (onderneemt in Bakker Transport & Warehousing en winnaar in 2019). Heeft u de uitzending gemist en wilt u nog even terugkijken? Dan kan via www.liveplusonline.nl/vfo2020

Friesland Lease is méér dan trots!

Het traject van Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar 2020 is een intensief en leerzaam traject. ”Mobiliteit kan schoner en wat is nou schoner dan fietsen?” Toen Friesland Lease het idee voor Leasefiets introduceerde, werden wij best eens uitgelachen,” vertelt Jan Baljeu. Friesland Lease is inderdaad ‘een beetje anders dan anderen,’ maar bovenal: een pionier op het gebied van het aanbieden van duurzame alternatieven voor mobiliteit. ”Dat de vakjury van VFOJ benadrukt dat het constant nadenken en inspelen op de toekomst onderdeel is geworden van het Friesland Lease DNA en we in tijden van Corona laten zien hoe wendbaar wij zijn, maakt ons wel extra trots,” aldus Jan. Friesland Lease is méér dan trots op de prachtige titel Friese Onderneming van het Jaar 2020!

Friesland Lease wil alle betrokkenen ontzettend bedanken voor alle support en felicitaties. Het is prachtig om te zien hoe iedereen – onze medewerkers, klanten, partners en gesponsorden mee leven met het hele traject van Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar 2020!

Wij helpen u graag op weg

Wilt u meer informatie over Verkiezing Friese Onderneming? Neem een kijkje op de website van VFOJ. Of heeft u nog vragen over het artikel aan Friesland Lease? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag op weg!

Meer lezen…

Leeuwarder Courant: Friesland Lease wint verkiezing Friese Onderneming van het Jaar 2020

Omrop Fryslân: Friesland Lease is Friese ondernemer van het jaar

Waldnet: Friesland Lease is Friese Onderneming van het jaar