Service & contact

Elektrisch rijden

Of u nu voor het eerst in een elektrische auto stapt, of al jaren in een EV rijdt, wat extra tips voor onderweg zijn nooit overbodig. Door onze jarenlange ervaring met het rijden in elektrische voertuigen en de ervaring van medewerkers en berijders delen wij graag een aantal tips. zo kunt u met een goed gevoel in uw auto stappen en genieten van uw rit naar bestemming. 

Laden in Nederland

In de basis wordt er, uiteraard afhankelijk van wat de werkgever met ons heeft afgesproken, een laadpas of laaddruppel bij een elektrische auto meegeleverd. Met deze MutliTankCard (MTC) kunt u bij alle laadpalen in Nederland laden. Met deze MTC pas kunt u bij ruim 3.500 tankstations in Nederland terecht.

Bekijk de services van MTC

Een laadpaal als tankstation

Een laadpaalleverancier of exploitant herkent u in Nederland als een EVBox, Alfen, Allego, Ecotap, NewMotion etc. Er zijn nogal wat exploitanten, niet anders dan bij reguliere brandstof tankstations, die laadpalen plaatsen. Deze tankstations staan alleen op de hoek van de straat of aan een openbare weg.

Openbaar

In Nederland is het zo geregeld dat u met elke laadpas of -druppel, ongeacht het merk, moet kunnen laden bij openbare laadpalen. De prijs van een kilowattuur (kWh) verschilt echter wel per laadpaal, maar ook weer per pasleverancier als óók het merk van de laadpas. Friesland Lease heeft een samenwerking met MultiTankCard. Natuurlijk bent u als wergever of berijders zelf vrij om een keuze te maken buiten het brandstofcontract om.

Slimme laadoplossing van Alva Charging

Met de geavanceerde laadoplossingen van Alva Charging wordt elektrisch rijden nog gemakkelijker en voordeliger. Alva Charging levert een intelligent laadstation dat zich aanpast aan uw ritme en energieverbruik. U hoeft alleen maar in de app aan te geven wanneer uw auto volledig opgeladen moet zijn, en de slimme technologie doet de rest. Met Alva Charging geniet u van het gemak van thuisladen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over wanneer het opladen moet gebeuren.

Leer meer over Alva Charging

11 feiten over snelladen

Niet veel tijd beschikbaar om uw auto bij te laden? Of had u de route net wat anders in gedachten waardoor uw accu net wat eerder leeg is als gedacht. Dan is het snelladen vaak een fijne oplossing. Wij delen 11 feitjes over het snelladen van uw elektrische auto.

 1. Nederland heeft op dit moment 2187 snellaadpunten.
 2. Snelladen duurt in de regel 30 minuten tot een uur.

 3. Snelladers worden steeds sneller.

 4. Op dit moment is de Porsche Taycan de ultieme snellaadkoning (270 kW)!

 5. Tesla heeft zijn eigen snelladers – Superchargers genaamd.

 6. Bij veel elektrische auto’s is het zo: hoe voller de accu, des te trager gaat het snelladen.

 7. De laadkabel kun u vaak thuis laten.

 8. De meeste snelladers hebben drie stekkers: CCS, ChaDeMo en AC.
  Afbeelding lader in een auto

 9. De meeste nieuwe elektrische auto’s hebben een CCS-aansluiting.

 10.  Hoe kouder het buiten is, hoe minder energie u in én uit de accu krijgt

 11. Een vloeistof gekoelde accu is een must.

Op vakantie met uw EV

Wilt u met uw elektrische auto naar het buitenland op vakantie? Dat is geen probleem! Al onze leaseauto’s zijn voorzien van een groene kaart die te vinden is in onze app. 

Bekijk onze tips voor het rijden in het buitenland