Oplossingen

Deelmobiliteit

Heeft u af en toe een auto of fiets nodig, maar wilt u er niet altijd één voor de deur hebben staan? Dan is een deelauto of deelfiets van Friesland Lease iets voor u. Met een deelvoertuig bent u altijd mobiel, maar betaalt u alleen voor wat u gebruikt. Een goede oplossing als u voor uw werk bijvoorbeeld niet veel hoeft te rijden, maar wel de flexibiliteit van een auto of fiets wilt.

Offerte aanvragen ik wil mobiliteitsadvies

 

Zo werkt een deelauto

Het eerste wat u doet, is een profiel aanmaken in de WeGo-app. Als u dat eenmaal heeft gedaan, kunt u zelf de auto of fiets inplannen voor uw ritten. U opent de auto of fiets met de app en de rit kan beginnen. Klaar met de rit? Sluit de rit dan af in de app. De auto of fiets is dan klaar voor de volgende gebruiker.

Geen gedoe met sleutels

Dankzij het systeem is het beheren van sleutels voor deelauto’s niet nodig. We installeren een klein kastje op het voertuig die u wilt delen. Dit kastje is gekoppeld aan de WeGo-app. Met de app opent u het kastje, pakt de sleutel en rijdt weg. Zo simpel is het! U kunt zelf bepalen welke medewerkers toegang krijgen tot de WeGo-app door een profiel voor deze medewerkers aan te maken.

Ophalen en terugbrengen van de auto

U haalt de auto op van een vaste locatie, waar u de deelauto of fiets ook weer terugbrengt na gebruik. De speciale deelauto parkeerplaatsen zijn te vinden in de app. Tijdens uw reservering kunt u de auto overal waar u wilt parkeren. Met de laad- of tankpas die in het voertuig ligt kunt u de auto laden of tanken.

De voordelen van een deelauto

Onze deelauto’s zijn gloednieuwe elektrische auto’s, waardoor u niet alleen milieuvriendelijk onderweg bent, maar ook bespaart op parkeer- en garagekosten. Daarnaast, met onze deelauto’s overal in uw buurt, zijn ze een uiterst flexibele oplossing, en kunnen ze zelfs een fantastisch alternatief zijn voor een tweede auto.

Bespaar kosten en rij milieuvriendelijk

Door gebruik te maken van deelauto’s bespaart u niet alleen op de kosten van een eigen auto, maar draagt u ook bij aan een beter milieu. Elke deelauto vervangt namelijk gemiddeld 4 tot 6 andere auto’s. Dit vermindert de CO2-uitstoot en zorgt voor minder drukte op de weg.

Onze deelauto abonnementen

Voor onze deelauto’s hebben we verschillende abonnementsvormen. Zo kunt u ervoor kiezen om zelf alle kosten te dragen. Maar het is ook mogelijk om uw werknemers achteraf te factureren voor hun ritten. Daarnaast is het mogelijk om uw huidige leaseauto of leasefiets klaar te maken om ingezet te worden als deelauto. We kijken samen met u welke oplossing het beste bij uw situatie past.

Deelauto’s voor particulieren

Wilt u privé een deelauto rijden? Dat kan! Bij onze locatie in Drachten hebben wij meerdere Deelauto’s staan die u zelf kunt reserveren. 

Als particulier de deelauto gebruiken

Deelauto voor uw bedrijf?

Er zijn al verschillende bedrijven die gebruikmaken van deelauto’s van Friesland Lease. Denk aan ROC Friese Poort, Careyn en wij zelf. Zij hebben ervaren hoe gemakkelijk en efficiënt het is om een auto te delen met collega’s. Bent u benieuwd of een deelauto ook voor uw onderneming interessant is? Neem dan gerust contact op met uw mobiliteitsadviseur.

Neem contact op