Oplossingen

Waterstofauto leasen

Rijden op waterstof is een fantastische keuze als u duurzaam wilt rijden. Waterstofauto’s rijden net zo makkelijk als auto’s op benzine, maar dan zonder CO2-uitstoot. Dit is uw kans om voordelig groener te rijden.

Offerte aanvragen ik wil mobiliteitsadvies

Waarom een waterstofauto?

Waterstofauto’s zijn geweldige voertuigen. Ze rijden net zo soepel en krachtig als gewone auto’s. Maar ze zijn stiller. En het allerbelangrijkste: ze zijn erg schoon. Een waterstofauto stoot namelijk alleen waterdamp uit. Geen CO2. Geen roet. Geen schadelijke gassen. Dat maakt ze goed voor het milieu.

 • auto’s met grote actieradius
 • gunstige bijtelling en subsidies
 • duurzame keuze

Wat is waterstof? 

Waterstof is een gas. Het is licht en krachtig. In een waterstofauto wordt dit gas omgezet in elektriciteit. Die elektriciteit drijft de motor aan. Het mooie van waterstof is dat het op vele manieren gemaakt kan worden. Het kan bijvoorbeeld gemaakt worden met zonne-energie of windenergie. Dat maakt waterstof een duurzame brandstof.

Voordelen van een waterstofauto leasen

Als u een waterstofauto leaset, geniet u van vele voordelen. U rijdt een gloednieuwe auto die goed is voor het milieu. U betaalt een vast maandbedrag, dus u weet altijd waar u aan toe bent. En u hoeft zich geen zorgen te maken over onderhoud en reparaties. Dat regelen wij voor u.

Financiële voordelen

Als u kiest voor een waterstofauto, profiteert u van financiële voordelen dankzij de gunstige bijtelling en diverse subsidies. Omdat een waterstofauto geen CO2 uitstoot, valt deze in de laagste bijtellingsklasse. Dit betekent dat u deze auto tegen een bijtelling van slechts 8% kunt leasen.

MIA/VAMIL regeling

Als u als ondernemer een waterstofauto aanschaft, komt deze in aanmerking voor de MIA/VAMIL regeling. Dit is een fiscale regeling die investeringen in milieuvriendelijke technieken stimuleert. U kunt dus op een voordelige manier bijdragen aan een duurzamere wereld door te kiezen voor een waterstofauto. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee!

Uw waterstofauto tanken

Een auto op waterstof is relatief nieuw. Het tanken van waterstof is daarom nog niet overal mogelijk. Rondom de grote steden in Nederland zijn waterstoftankstations te vinden. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan het uitbreiden van deze tankmogelijkheden, omdat de vraag naar waterstofauto’s groeit.

Wilt u een waterstofauto leasen?

Het leasen van een waterstofauto is een spannende stap. Het is nieuw. Het is anders. Maar het is ook een kans. Een kans om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Heeft u vragen over het leasen van een waterstofauto? Of wilt u meer weten over de voordelen van waterstof? Onze specialisten staan voor u klaar. Ze helpen u graag. En als u eenmaal uw waterstofauto heeft, kunt u altijd bij ons terecht. Voor onderhoud, reparaties en advies.

Veelgestelde vragen

Bij een waterstofauto wordt de waterstof (H2) gebruikt als energiedrager in plaats van een batterij. De waterstof wordt in een brandstofcel met zuurstof (O2) uit de lucht omgezet, waarbij elektriciteit geproduceerd wordt voor de elektromotor. Het enige restproduct is waterdamp en warmte. Er ontstaat geen CO2, waardoor het een zero-emission voertuig is.

Waterstof is een schoon alternatief. Bij gebruik veroorzaakt waterstof geen enkele vervuiling: geen broeikasgas, geen fijnstof of een andere vervuiling. Het is daarmee een schoon alternatief voor fossiele energie, bijvoorbeeld ter verwarming van huizen, voor industriële processen of voor het rijden van auto’s of treinen.

Waterstof komt van nature niet voor en moet eerst geproduceerd worden uit andere energievormen, zoals biomassa of aardgas. Bij deze productie ontstaat naast waterstof ook CO2 en dan spreken we van grijze waterstof.

CO2 kan afgevangen en opgeslagen worden. Dan spreken we van blauwe waterstof. Wanneer waterstof met elektriciteit wordt gemaakt is het logisch te kiezen voor zonne- en windstroom (groene waterstof). Dan is de duurzame waterstof met oneindig beschikbare energie gemaakt.

Waterstof bevat net als aardgas of benzine veel energie. En net als bij deze brandstoffen is het gebruik aan voorschriften onderhevig om de veiligheid te garanderen. Waterstof is niet gevaarlijker dan aardgas, maar werkt wel net even anders.

De verbranding kan fel verlopen. Waterstof brandt 8x sneller dan aardgas (waterstof wordt daarom ook wel knalgas genoemd). Het is dus een gas dat we niet zomaar kunnen gebruiken in een gastoestel dat voor normaal aardgas bedoeld is.

Bij waterstofauto’s is uiteraard veiligheid gewaarborgd. De tanks voor waterstof zijn zeer sterk en bestand tegen de impact van zeer zware crashes. De tank is vele malen sterker dan die van benzine, omdat deze ook de hoge druk (tot 700 bar) van waterstof moet weerstaan.

In Nederland kunt u op dit moment op een aantal plekken waterstof tanken:

 • Groningen
 • Delfzijl
 • Amsterdam – west
 • Hoofddorp
 • Den Haag
 • Nieuwegein
 • Rotterdam-Rhoon
 • Helmond
 • Arnhem

Verder zijn er verschillende waterstoftankstations in aanbouw

 

Stel uw vraag in het formulier

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deze ondernemers rijden al op waterstof

Lees meer verhalen