Een leaseauto of mobiliteitsbudget?

Een leaseauto of mobiliteitsbudget?

Bij een leaseauto kiest u een auto die past binnen het gegeven budget. U rijdt hierin zolang u werkzaam bent bij de werkgever of totdat het leasecontract afloopt. Een mobiliteitsbudget is een maandelijkse vergoeding voor de werknemer om zijn mobiliteit zelf in te kopen. Dat kan op alle manieren die de werknemer zelf wil: OV jaarkaart, een fiets, een leaseauto etc. De werknemer krijgt hierbij dus de verantwoording over zijn of haar zakelijke mobiliteit. Het gedeelte van het budget wat niet gebruikt is, wordt bij het brutoloon opgeteld.

Mobiliteitsbudget, voor de kilometervreters niet bestemd

Een mobiliteitsbudget wordt vaak ingezet door mensen die in een stedelijk gebied wonen of een kleinere woon-werkverkeer afstand hebben. Wanneer u werkt in stedelijk gebied, of vaak in het stadscentrum moet zijn voor uw werk, geeft een mobiliteitsbudget u de ruimte om gebruik te maken van alternatief vervoer dat in steden goed geregeld is. Denk hierbij aan een Leasefiets, onderdeel van Friesland Lease. Ideaal voor het woon-werkverkeer en géén parkeer- en fileproblemen. Bovendien gaat u vitaal van A naar B. Interesse?

Wanneer u op dagelijkse basis een auto nodig heeft voor uw werkbezoeken en hier veel kilometers mee maakt, kies dan voor een leasebudget. Een leasebudget is altijd de veilige keuze wanneer u veel onderweg bent. Ga duurzaam onderweg door elektrisch te rijden via Friesland Lease.

Privé leaseauto in het mobiliteitsbudget

Ook een Privé leaseauto kan binnen een mobiliteitsbudget. Een werknemer kan middels een kilometervergoeding de zakelijk kilometers gedeclareerd krijgen. Let op, hierbij gaat de werknemer een contract voor circa vier tot vijf jaar aan met de leasemaatschappij. Wanneer u als werknemer de werkgever verlaat, stopt het mobiliteitsbudget, maar gaat het leasecontract wél gewoon door. Ook privé lease rijden? Bekijk het privé lease aanbod van Friesland Lease.

Tips en trucs - Friesland LeaseSubsidie elektrisch rijden

Wij helpen u graag op weg

Friesland Lease helpt u graag op weg om het mobiliteitsbudget optimaal te benutten. Want 100% Friesland Lease betekent dat u helemaal op uw manier van A naar B beweegt. Of dat nu zakelijk of privé is, op twee of vier wielen, elektrisch of op eigen trapkracht, via nieuwe of oude bekende oplossingen, voor een uurtje of voor 5 jaar: met onze Friesland Lease merken en oplossingen hebben we altijd alles in huis om u helemaal op uw manier van A naar B te laten bewegen. Klik hier voor meer informatie of neem contact met ons op.

Bron: dit artikel is gepubliceerd door VZR. Kijk voor meer informatie over de Vereniging Zakelijk Rijden online!