Hyundai en Kia ontwikkelen 100% elektrische bedrijfswagens

Hyundai en Kia ontwikkelen 100% elektrische bedrijfswagens

Samen met het Britse automerk Arrival gaan Hyundai en Kia samen 100% elektrische bedrijfswagens ontwikkelen. Het doel van de automerken is om de uitrol van nieuwe elektrische bedrijfsauto’s te versnellen. Voor Hyundai en Kia is dit een volgende stap richting de transitie naar mobiliteit zonder CO2-uitstoot. Het EV-platform van Arrival vormt de basis voor de nieuwe bedrijfswagens.

Elektrische bedrijfswagen: Gen 2

Arrival, een Engelse start-up die gespecialiseerd is in de ontwikkeling van elektrische auto’s was al eerder gestart met de productie van een 100% elektrische bedrijfswagens.
Het betreffen volledig elektrische taxi- en bestelbusjes, waarbij gebruik gemaakt wordt van het modulaire EV-platform van de Britse onderneming. Arrival onthulde vorig jaar al de Gen 2 (of Generation 2): een compact bestelwagentje met een actieradius van zo’n 480 kilometer en een laadcapaciteit van 4250 kilo. Het is de bedoeling dat de Gen 2 volgend jaar in productie gaat.

Hoe gaat de nieuwe bedrijfswagen eruit dan zien? Onderstaand een impressie. Kia en Hyundai hebben verder nog geen informatie vrijgegeven. Ook is er over de verwachte leverdatum én prijs nog niks bekend gemaakt. Friesland Lease houdt u op de hoogte!

Elektrische bedrijfswagen

Geloven nog steeds in waterstof

In Nederland levert Kia momenteel de Niro Hybrid, Plug-in Hybrid, e-Niro en e-Soul. Hyundai heeft de Kona Hybrid, Kona Electric en de Ioniq Hybrid, Plug-in Hybrid en Electric. De Nexo is eveneens een EV, maar dan met een brandstofcel. Want hoewel batterij-elektrische auto’s vele malen populairder zijn, zeggen Hyundai en Kia nog steeds te geloven in de doorbraak van waterstof.

Vraag naar elektrische mobiliteitsoplossingen neemt toe

Beide merken deden het behoorlijk goed afgelopen 2019. Kia plaatste zich op plek acht in de verkoopranglijst en Hyundai eindigde op plaats twaalf. Vanwege de wereldwijde groei in de behoefte naar emmissieloze auto’s en strengere milieuregels voor autofabrikanten zullen naar verwachting steeds meer automerken gaan investeren in waardevolle samenwerkingen met dergelijke start-ups.

Wij helpen u graag op weg

Wij zijn erg benieuwd naar de verdere ontwikkeling van 100% elektrische bedrijfswagens! Wilt u ook graag op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen of wilt u graag meer informatie over het leasen van een bedrijfswagen via Friesland Lease? Bel Friesland Lease via 0512 – 384060 of vul het contactformulier in. Wij helpen u graag op weg!