Nieuws

SEBA-subsidie heeft groen licht

Op 9 april heeft de Eerste Kamer ingestemd met de begroting voor 2024 van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, inclusief de SEBA-subsidie. Binnenkort zal het subsidieloket geopend worden, wat een mooie financiële meevaller voor elektrische bedrijfswagens met zich meebrengt. Reserveer nu uw elektrische bedrijfswagen en profiteer van de SEBA-subsidie.

Fiscaal
11 april 2024

SEBA in het kort

Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) is ontwikkeld om de CO2-uitstoot, voornamelijk veroorzaakt door goederenvervoer in stedelijke gebieden, terug te dringen door het kopen of leasen van elektrische bedrijfswagens aantrekkelijker te maken. Als ondernemer komt u mogelijk in aanmerking voor deze subsidie als u in 2024 een nieuwe elektrische bedrijfswagen leaset. 

Na goedkeuring van het ministerie kunt u tot wel €5.000 euro aan subsidie ontvangen op uw nieuwe elektrische bedrijfswagen, wat een mooie financiële meevaller kan zijn.

Een bedrijfswagen voor iedere klus

Door onze partners kunnen we vele verschillende elektrische bedrijfswagens leveren. Van een E-Jumper tot een ID.Buzz, we helpen u graag om te kijken naar de beste bedrijfswagen voor uw klus. 

Meer over bedrijfswagens

Wanneer kunt u gebruik maken van SEBA:

  • U leaset een nieuwe elektrische bedrijfswagen met een fiscale waarde vanaf € 20.000;
  • De bedrijfswagen is volledig elektrisch. Hybride voertuigen zijn uitgesloten;
  • De bedrijfswagen valt onder voertuigcode N1 of N2 tot 4.250 kg en is alleen bestemd voor goederenvervoer. Bij N1-bestelauto’s geldt een actieradius van minimaal 100 kilometer.
  • Het accupakket mag geen lood bevatten;
  • De bedrijfswagen moet minimaal 3 jaar op naam staan. 

Wij helpen u met de SEBA aanvraag

Friesland Lease wil u graag ontzorgen als het gaat om leasen en alles wat er bij komt kijken. Wij helpen u dan ook met het aanvragen van de SEBA-subsidie. Wanneer u kiest voor full operational lease is het proces als volgt:

Kies uw bedrijfswagen
Samen met de Mobiliteitsadviseur stelt u uw gewenste bedrijfswagen samen met alle benodigdheden die nodig zijn voor de dagelijkse werkzaamheden.

Wij bestellen de nieuwe elektrische bedrijfswagen
Na het bestellen kunnen wij namens u de subsidie aanvragen en regelen vervolgens het hele traject zodat u hier geen tijd voor vrij hoeft te maken. Wij kennen de voorwaarden en het aanvraagproces, dus vaak loopt dit voorspoedig. 

Subsidie toegekend? Gefeliciteerd! 
Friesland Lease verrekend deze subsidie direct in het leasebedrag. Door de subsidie wordt de investering lager en dus ook uw leasebedrag. 

Waarom leasen?

Het leasen van een bedrijfswagen is een slimme zet, ook financieel. U betaalt iedere maand een vast bedrag. Zo weet u altijd precies waar u aan toe bent en komt u niet voor onverwachte kosten te staan. Bovendien kunt u aan het eind van de leaseperiode ervoor kiezen om de auto over te nemen. 

Full operational lease

Full Operational Lease is een leasevorm waarin u zorgeloos kunt leasen met de meest uitgebreide service. Voor een vooraf bepaalde periode en aantal kilometers per jaar krijgt u de beschikking over, de door u gewenste, auto. In de maandelijkse leasetarieven zijn de kosten opgenomen van zaken als afschrijving, onderhoud en wegenbelasting. Het aanvragen van de SEBA-subsidie nemen we dus helemaal uit handen.

LEES MEER OVER FULL OPERATIONAL LEASE

Financial lease

Bij financial lease krijgt u een auto, maar houdt u uw geld in de zak. Het voordeel van financial lease is dat u belastingvoordeel heeft. Ook de rente die u betaalt, mag u aftrekken van de belasting. En de BTW die u voor de auto heeft betaald, krijgt u terug. Wilt u gebruik maken van de SEBA-subsidie, dan moet dit zelf aanvragen. Na de leaseperiode is de auto van u. 

LEES MEER OVER FINANCIAL LEASE