Volkswagen ID. Space Vizzion komt in 2021 op de markt

Volkswagen ID. Space Vizzion komt in 2021 op de markt

De Volkswagen ID. Space Vizzion is het nieuwste studiemodel in een lange rij ID-concepts. In 2016 debuteerde de I.D. (zo schreef Volkswagen het toen nog), die begin volgend jaar als ID.3 op de markt komt. Daarna was het de beurt aan de ID. Buzz (2017), ID. Crozz (2017), ID. Vizzion (2018), ID. Buzz Cargo (2018), ID. Buggy (2019) en ID. Roomzz (2019). Met de ID-serie wil Volkswagen elektrisch rijden voor een groter publiek toegankelijk maken.

Actieradius van bijna 600 kilometer

De bijna 5 meter lange Volkswagen ID. Space Vizzion staat op het modulaire MEB-platform en heeft twee elektromotoren met een systeemvermogen van 340 pk. De sprinttijd van 5,4 seconden naar 100 km/h is snel, maar veel belangwekkender is natuurlijk de WLTP-actieradius. Die komt dankzij een bruikbare batterijcapaciteit van 77 kWh op maximaal 590 kilometer uit. Voor nu heeft Volkswagen nog niet bekend gemaakt of de ID. Space Vizzion nieuwe oplaadmanieren biedt, maar zoals iedere elektrische auto is het mogelijk om gebruik te maken van thuisladen en openbare laadpunten.

Tesla Model 3-sfeer

Het interieur ademt een Tesla Model 3-sfeer uit, met nauwelijks bedieningselementen, maar wel een groot 15,6-inch aanraakscherm prominent op de middenconsole. Het stuur van de ID. Space Vizzion heeft veel tiptoetsen, met daarachter een klein digitaal informatiescherm. Volkswagen noemt het model een kruising tussen een SUV en een sportieve gran turismo. De Volkswagen ID Space Vizzion heeft een ruim en luxe interieur en daarmee wil Volkswagen het ontwerp laten zien voor het duurdere segment.

Contact

Bent u na het lezen van dit artikel benieuwd naar de Elektrische Lease mogelijkheden bij Friesland Lease? Of wilt u meer weten over onze ervaringen met elektrisch rijden? Neem dan contact met ons op!