De autoverzekering bij Friesland Lease is altijd goed geregeld. De verzekering uitgebreid, u betaalt een laag bedrag aan eigen risico en de prijs van de verzekeringspremie verandert nooit gedurende het leasecontract. Zo bent u ook verzekerd van een goede autoverzekering!

Verzekering

De autoverzekering bij Friesland Lease is altijd goed geregeld. De verzekering uitgebreid, u betaalt een laag bedrag aan eigen risico en de prijs van de verzekeringspremie verandert nooit gedurende het leasecontract. Zo bent ook u, verzekerd van een goede autoverzekering!

Verzekering Privé Leaseauto

Alle voorwaarden van de verzekering van uw Privé Leaseauto kunt u teruglezen in de algemene voorwaarden. Friesland Lease zet een aantal belangrijke punten voor u op een rij:

  • De verzekering is standaard voorzien van een Schadeverzekering Inzittenden (SIV) en Verhaalrechtsbijstand verzekering.
  • Het eigen risico bedraagt €300,-. Alleen op voorruit schade geldt een uitzondering met een eigen risico van €150,-. Mits het voorruit wordt vervangen door één van de aangesloten ruitenspecialisten.
  • U betaalt geen eigen risico voor WA-schade.
  • Bij Friesland Lease is het ook mogelijk om uw eigen risico te verlagen. Tegen een geringe meerprijs per maand.
  • Schade met een tegenpartij? Friesland Lease verzorgd de afhandeling van de schadeclaim.
  • De verzekeringspremie wordt nooit verhoogd binnen de periode van het leasecontract én het eigen risico blijft gelijk. Zo bent u verzekerd van een vast bedrag per maand.

Schadevrije jaren

Friesland Lease verzorgt de verzekering van uw Privé Leaseauto. Daarom bouwt u geen schadevrije jaren, zoals bij een gebruikelijke verzekering. Wél ontvangt u van Friesland Lease een leaseverklaring om aan te tonen hoeveel jaren u schadevrij heeft gereden. Deze leaseverklaring ontvangt u aan het einde van het leasecontract. In deze verklaring staat opgenomen of u gedurende de looptijd van het leasecontract schade heeft gereden. Is dit van toepassing? Dan wordt een toelichting op gereden schades bijgevoegd.

Gaat u een nieuwe autoverzekering afsluiten voor een nieuwe (gekochte) auto? De nieuwe verzekeraar schaalt u in op de bonus-ladder en berekent de hoogte van de no-claim korting op basis van de leaseverklaring. Dit document blijft één jaar geldig na beëindiging van het leasecontract.