11 februari 2021

Ook benieuwd hoe onze klanten zich van A naar B bewegen met de duurzame mobiliteitsoplossingen van Friesland Lease? Sinds kort kunt u Energie Inspectie voorbij zien rijden in een splinternieuwe Tesla Model 3 van Friesland Lease. Wij gaan met ze in gesprek en ontdekken al snel dat we een gedeelde visie hebben: de wereld iedere dag een stukje duurzamer maken met onze activiteiten.

Energie Inspectie en Friesland Lease over een duurzame visie

 Ook benieuwd hoe onze klanten zich van A naar B bewegen met de duurzame mobiliteitsoplossingen van Friesland Lease? Sinds kort kunt u Energie Inspectie voorbij zien rijden in een splinternieuwe Tesla Model 3 van Friesland Lease. Wij gaan met ze in gesprek en ontdekken al snel dat we een gedeelde visie hebben: de wereld iedere dag een stukje duurzamer maken met onze activiteiten.

Verduurzamen van vastgoed

‘Met een team van gecertificeerde energieprestatie adviseurs helpen wij de particuliere en zakelijke markt met verduurzamingsadvies voor woningen en bedrijfspanden waaronder kantoren, ziekenhuizen en scholen,’ zo begint Martijn van der Harst, directeur van Energie Inspectie, het gesprek. Met een breed aanbod diensten, waaronder een totaalpakket om klanten van A tot Z te ondersteunen en begeleiden in energieverduurzaming, draagt Energie Inspectie bij aan het stap voor stap verduurzamen van de wereld.

Verduurzamen doet Energie Inspectie niet alleen in Leeuwarden, waar het bedrijf is gevestigd. Het merendeel van de klanten bevindt zich in Friesland. Toch helpt Energie Inspectie klanten met verduurzamingsprojecten door heel Nederland. Neem een voorbeeld aan het welbekende Booking.com of het automerk Mitsubishi.

‘Verduurzamen van vastgoed gaat hand in hand met wet- en regelgeving, het aanvragen van subsidies en dergelijke. Begeleiding door Energie Inspectie zorgt ervoor dat we verduurzaming binnen handbereik maken. Van kleine verbeteringen tot grote projecten,’ zo vervolgt Martijn. Kleine verduurzamingen kunnen al het uitzetten van de CV in de zomerperiode zijn. Volgens Energie Inspectie maken al die kleine verbeteringen samen al een ogenschijnlijk groot verschil in het stap voor stap verduurzamen van een organisatie, project of bij de particulier thuis.

Groen doen is groen zijn

Recent zijn twee nieuwe Tesla Model 3 afgeleverd bij Energie Inspectie. Met deze 100% elektrische auto’s van Friesland Lease kunnen de Accountmanagers van Energie-Inspectie op een duurzame manier op bezoek bij klanten. ‘Bij Energie Inspectie ademen wij duurzaamheid, het zit in de kern van onze werkzaamheden om groen te zijn. Prediken met duurzaamheid betekent ook dat wij een voorbeeldfunctie hebben. Mensen laten zien dat elektrisch rijden een duurzame, groene mobiliteitsoplossing is, hoort hier bij,’ vertelt Martijn. Andere voordelen van elektrisch rijden die hij opnoemt zijn onder andere het geruisloze rijplezier, de lage bijtelling en – uiteraard, geen uitstoot.

Volgens Martijn is het nieuwe, elektrische wagenpark van Energie Inspectie pas het begin van wat er komen gaat. Door de toenemende behoefte om te verduurzamen zit het bedrijf in een échte groeispurt. ‘Op het moment hebben we vijf vacatures open staan en hebben we 20 collega’s in dienst. Daarnaast hebben wij ons Sales team recent al uitgebreid. De nieuwe elektrische Tesla’s zijn de start van elektrisch rijden bij Energie Inspectie.’

Pionier op het gebied van duurzaamheid

Zou je kunnen zeggen dat jullie pionieren op het gebied van elektrisch rijden? ‘Jazeker!’ beaamd Martijn. Zo’n 6 jaar geleden is Martijn vanuit Energie Inspectie al overgestapt op elektrisch rijden, in een BMW i3 welteverstaan. Motivatie? Concurrerend zijn in de duurzame markt en volgens Martijn is elektrisch rijden het duurzame, groene visitekaartje van Energie Inspectie.

Natuurlijk vroegen wij Martijn naar zijn eerste elektrische rijervaringen en de reacties van mobilisten die de duurzame overstap (nog) niet hadden gemaakt. Martijn: ‘toen ik 6 jaar geleden de BMW i3 reed was iedereen heel sceptisch. Ik werd een beetje vreemd aangekeken, het grotendeel van de automobilisten was destijds anti-elektrisch rijden. Het is leuk om de transitie van de afgelopen jaren écht mee te hebben gemaakt. Iedereen is de voordelen van elektrisch rijden gaan ontdekken en omarmen. Elektrisch rijden is de nieuwe duurzame norm.’ ‘De techniek is tegenwoordig zo verfijnd dat ik geen nadelen ervaar van elektrisch rijden, je blijft afhankelijk van de laadinfrastructuur, maar met de actieradius van tegenwoordig is dit geen probleem. Het laadnetwerk van Tesla is hierin wel een extra overweging geweest voor het leasen van de Tesla Model 3,’ zo vervolgt Martijn.

Hetzelfde doel nastreven

Via Martijn zijn netwerk is hij met Mark Veninga, Accountmanager bij Friesland Lease, in contact gekomen. Al snel kwamen beide organisaties erachter dat ze hetzelfde doel nastreven. Iedere dag de toekomst een stukje duurzamer maken. De één op het gebied van vastgoed, de ander op het gebied van mobiliteit. ‘Wij geloven erin dat we elkaars krachten kunnen benutten om iedere dag iets dichter bij dit doel te komen,’ aldus Mark. ‘We willen allebei de energietransitie versnellen, groene mobiliteitsoplossingen en het verduurzamen van vastgoed treffen elkaar. Beide zijn we pioniers en koplopers op het gebied van duurzaamheid,’ beaamd Martijn.

Wij helpen u graag op weg!

Ook net als Energie Inspectie groen en duurzaam van A naar B? Stap ook in een Tesla Model 3 of probeer één van onze andere elektrische modellen. Of dat nu zakelijk of privé is, op twee of vier wielen, elektrisch of op eigen trapkracht, via nieuwe of oude bekende oplossingen, voor een uurtje of voor 5 jaar: Met onze Friesland Lease merken en oplossingen hebben we altijd alles in huis om u helemaal op uw manier van A naar B te laten bewegen. Neem contact op met Friesland Lease.

Volg nieuwe ontwikkelingen op de voet. Laat u inspireren.