Oplossingen

Maatschappelijk Leasen

U wilt zorgen dat iedereen kan gaan en staan waar hij of zij wil. Zeker als iemand ouder wordt, of minder valide is, kan mobiliteit een uitdaging worden. Dat hoeft niet zo te zijn. Met maatschappelijk leasen zorgen we ervoor dat iedereen mobiel blijft. We richten ons op u en op de mensen die wat extra hulp nodig hebben.

offerte aanvragen ik wil mobiliteitsadvies

U maakt iedereen mobiel

Maatschappelijk leasen is een idee voor u als u werkt bij de gemeente, bij een zorginstelling of bij een wijkvereniging. U kunt mensen helpen om mobiel te blijven. Sinds 2016 loopt er een proef in Noord-Nederland waarbij 50 MAX mobiel auto’s rondrijden.

  • mobiliteit voor iedereen
  • voor gemeenten, zorginstellingen en wijkverenigingen
  • 100% elektrisch en veilig rijden

Wat is de MAX Mobiel?

De MAX Mobiel is een auto voor twee personen. Het is een elektrische auto. Oudere mensen en minder valide mensen kunnen er kleine ritjes mee maken. Bijvoorbeeld naar familie, of naar het ziekenhuis. Ook kunnen ze er een dagje op uit gaan, samen met een familielid of mantelzorger.

Rij met de MAX Mobiel: 100% elektrisch en 100% sociaal

Wat is de MAX Mobiel? Het is een klein autootje. De auto is veilig, en rijdt op stroom. Een volle batterij kost minder dan een euro. U kunt het autootje makkelijk parkeren en er past een opvouwbare rolstoel achterin. Zo is de MAX Mobiel makkelijk in gebruik voor minder valide mensen.

Ouderen en minder validen: blijf meedoen!

Met de MAX Mobiel kan iedereen blijven meedoen in de samenleving. Ook als iemand ouder wordt of minder valide is. Dat is belangrijk, want dat maakt mensen gezonder en gelukkiger.

Met mobiliteit maakt u het verschil

Maatschappelijk Leasen is een mooie kans. Een kans om te zorgen dat iedereen mobiel blijft. Een kans om het verschil te maken. Voor de mensen in uw gemeente, voor de mensen in uw zorginstelling, voor de mensen in uw wijkvereniging. Wij helpen u daar graag bij. Want wij geloven in mobiliteit voor iedereen.

Wilt u meedoen?

Heeft u interesse? Wilt u als gemeente, zorginstelling of wijkvereniging meedoen aan de proef met de MAX Mobiel? Dat is goed nieuws! Neem dan contact met ons op. Vul het contactformulier in, dan horen we graag van u.

Veelgestelde vragen

U dient alle accesoires die bij de auto horen, zoals kenteken pasje, reserve sleutels en bijgeleverde en mee geleasede accessoires in te leveren met de auto. Inleveren kan bij een schadenet herstel vestiging tenzij anders met uw mobiliteitsadviseur of wagenparkbeheerder afgesproken.

Neem daarvoor contact op met uw mobiliteitsadviseur. Hij kan u de overnameprijs verstrekken. Zodra deze prijs akkoord is dient het voertuig afgerekend te worden en op uw naam te worden overgeschreven.

Uw leaseauto is bij Friesland lease verzekerd met een ruime dekking in vele landen. Het eigen risico is laag. Zo heeft u bij ons geen eigen risico voor WA schade en een laag eigen risico voor casco schade. Is uw schade op de tegenpartij verhaalbaar, dan regelt Friesland Lease het verhalen voor u. De Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) en Casco verzekering zijn standaard uitgebreid met een Ongevallen Inzittenden Verzekering (OIV) en Verhaalsrechtsbijstand verzekering. Indien gewenst kan de OIV uitgebreid worden met een Schadeverzekering Inzittenden (SVI).

Ja, dat kan. Uw mobiliteitsadviseur helpt u hier graag mee. Friesland Lease heeft een ruim wagenpark met eigen voorloopauto’s.

Ja, dat kan! Voor een vast aantrekkelijk maandbedrag en transparante voorwaarden kunt u bij Friesland Lease onbezorgd een nieuwe of jong gebruikte auto rijden. Zie voor meer informatie: Privé Lease auto.

De auto mag worden ingeleverd bij een vestiging van Schadenet. Wij vragen u om te bellen met de betreffende vestiging van Schadenet voor het maken van een afspraak, of dit te doen via uw wagenparkbeheerder. De auto wordt bij het inleveren gezamenlijk geschouwd met de medewerker van Schadenet. U ontvangt een kopie van het schouwingsformulier.

U kunt aan het eind van de leaseovereenkomst de auto overnemen voor een aantrekkelijke koopprijs. U heeft dan een prima auto, waarvan u nog jaren plezier kunt hebben. U weet zelf het beste wat er in de leaseperiode mee is gebeurd. Overname van de auto is uiteraard niet verplicht. U kunt dan de auto inleveren op een door Friesland Lease aan te geven locatie waar men bekend is met de innameprocedure van Friesland Lease. Wij adviseren u om bij de inname van de auto zelf aanwezig te zijn.

 

Van Friesland Lease mag iedereen met een geldig rijbewijs in de leaseauto rijden. Echter heeft u ook toestemming nodig van uw werkgever. Vraag dit na bij uw wagenparkbeheerder.

Stel uw vraag in het formulier

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.