Dromen over een schone, leuke en vitale omgeving

Friesland Lease en vitaliteit

Als willen wij graag een steentje bijdragen aan een betere toekomst. We zijn werkzaam in een branche die enigszins vrij vervuilend kan zijn, daarom kijkt Friesland Lease graag naar groene oplossingen om zo toch duurzamer en verstandiger om te gaan met onze leefomgeving. Vitaliteit en duurzaamheid staan centraal beschreven in onze missie en visie. Dat dragen wij naar buiten toe; zo stimuleren wij onder andere het rijden op alternatieve brandstoffen zoals elektriciteit  en waterstof en bieden wij ook verschillende fietsen aan in de lease. Ook zijn wij actief sponsor bij verschillende sportclubs en evenementen of organiseren wij deze zelf voor onze klanten.

Gezonde en blije medewerkers zijn productiever

Verschillende onderzoeken geven het aan: “Gezonde en vitale werknemers zijn productiever, hebben meer plezier in hun werk en verzuimen minder”. Elke werkgever zal zich dan ook rijk prijzen met een vitaal team. Een belangrijke stap hierin is om bewustwording te creëren onder de medewerkers over hoe zij gezond(er) kunnen werken en leven. Zeker nu er vandaag de dag ook veel vanuit huis gewerkt wordt.

Werkgeluk

Om een vitale gedachten te kunnen delen, moet er ook op organisatieniveau gewerkt worden aan vitaliteit. “Een van onze speerpunten is werkgeluk” geeft Gerdien Bron (HR manager) aan.

Gerdien Bron, manager HR

“Werkgeluk staat voor het plezier hebben in wat je doet, dat je blij bent met de rol die je hebt en dat je als persoon gewaardeerd voelt. Met ons allen werken we aan een (werk)omgeving waarin we met elkaar: kunnen lachen, over toffe personeelsuitjes en persoonlijke verhalen en teamontwikkeling kunnen hebben, maar er ook ruimte is om te delen wanneer het minder gaat. Soms vragen we ontzettend veel van onze collega’s. Vanuit goed werkgeverschap denken wij dan ook graag mee in de behoeften op die momenten. We kijken naar wat zij belangrijk vinden, geven ze een steuntje in de rug als het nodig is”.

Dat is terug te zien in de persoonlijke benadering van Friesland Lease. “Het zit hem soms in kleine dingen zoals een persoonlijk kaartje bij een verjaardag, of een klein aandachtspakket voor zij die het op dat moment écht even nodig hebben. Het is iets wat wij altijd hebben gedaan doordat wij een vrij kleine en hechte onderneming zijn. Maar desondanks onze snelle groei, is dit iets wat wij nog altijd koesteren”, aldus Gerdien.

Duurzame inzetbaarheid

Onze collega’s zijn de motor achter onze missie. “Wij geven onze collega’s graag ruimte en de facetten om gezond en fit te kunnen voelen.” Zo biedt Friesland Lease jaarlijks een vitaliteitscheck aan haar medewerkers, is er elke dag fruit op het werk en wordt het sporten gestimuleerd. Ook geeft Friesland Lease de mogelijkheid om de werkdag zelf in te delen. “Wij geloven dat vrijheid binnen een werkdag mogelijkheid geeft om meer plezier te beleven en we daardoor beter inzetbaar zijn. Mocht je even een uurtje willen wandelen om de dag te breken, of voortijdig of tijdens je dag willen sporten, dan geven wij die ruimte.”

Daarnaast staan persoonlijke ontwikkelingen ook centraal. Zo worden er verschillende cursussen aangeboden. Ook wordt er gewerkt met een talentenprogramma van i-Ken zodat iedere werknemer de kans en ruimte krijgt om dat te doen waar hij en zij goed in is en energie en plezier uit kan halen.

Schoner, leuker en vitaler ook voor u als klant

Naast de duurzame mobiliteitsoplossingen biedt Friesland Lease verschillende evenementen aan voor u als klant. Zo heeft u de mogelijkheid om mee te doen aan verschillende (hard)loop- en fietsactiviteiten en organiseren wij clinics of lezingen met topatleten en deskundigen op het gebied van gezondheid/duurzaamheid. Als schaatsliefhebber kunt u de snelheid en kracht van het schaatsen in Thialf beleven. Voor de voetbalfanaten is er een unieke mogelijkheid om eredivisie voetbal meemaken vanuit een dug-out direct aan het veld. in overvloed zover het mogelijk is om te organiseren.

Vitaliteitsdag Friesland Lease

Dat alles vanuit de droom: mobiliteit kan schoner, leuker en vitaler.