16 juli 2018

Voor wie is Privé Lease van Friesland Lease, wie mogen er rijden in een Privé Leaseauto van Friesland Lease, wat zijn de zekerheden van het leasen bij Friesland Lease en wat voor mogelijkheden zijn er bij Friesland lease? Dit zijn de meest gestelde vragen waar wij in deze blog antwoord op gaan geven.

Veelgestelde vragen

Voor wie is Privé Lease van Friesland Lease, wie mogen er rijden in een Privé Leaseauto van Friesland Lease, wat zijn de zekerheden van het leasen bij Friesland Lease en wat voor mogelijkheden zijn er bij Friesland lease? Dit zijn de meest gestelde vragen waar wij in deze blog antwoord op gaan geven.

Wat is Privé Lease?

Privé Lease (of Private Lease) is een manier om als particulier voor een vast bedrag per maand een nieuwe of jong gebruikte auto te rijden. Bij Privé Lease kiest u een auto uit alsof het een mobiele telefoon is. U bepaalt hoe lang u de auto wilt leasen en hoeveel kilometers u per jaar rijdt. Op basis van die gegevens betaalt u een vaste leaseprijs. Op de brandstof na weet u precies wat uw maandelijkse kosten zijn. Afschrijving, motorrijtuigenbelasting, (All-Risk) verzekering, reparatie, onderhoud, bandenvervanging, vervangend vervoer en pechhulp zijn namelijk bij het Leasebedrag inbegrepen.

Voor wie is Privé Lease?

Voor het aangaan van de Leaseovereenkomst is de minimale leeftijd 18 jaar. Voor de berijder van de auto geldt dat hij/zij minimaal 2 jaar in het bezit is van een (geldig) rijbewijs (inclusief 2todrive meegerekend). Friesland Lease kent geen maximum leeftijd voor het aangaan van de Leaseovereenkomst.

Wie mogen er in mijn Privé Leaseauto rijden?

Iedereen die minimaal 2 jaar een in Nederland geldig rijbewijs heeft mag in de Privé Leaseauto rijden van ons. Het is uiteraard ook aan u of u hiermee instemt. U bent en blijft aansprakelijk voor het doen en laten van de bestuurder, ook als deze schade rijdt, wordt dit gezien als schade door u veroorzaakt.

Verandering in uw situatie?

Indien u gedurende de looptijd van de Leaseovereenkomst overlijdt, dan kan de Leaseovereenkomst kosteloos worden ontbonden. Als u als gevolg van verlies van werk (buiten uw schuld) of echtscheiding in een situatie van aantoonbaar onvermogen verkeert, kunt u de Leaseovereenkomst zonder opzeggingsvergoeding beëindigen. Wij toetsen dan nog wel of het in uw nieuwe situatie verantwoord is om een Privé Leaseovereenkomst te hebben

Wat zijn de mogelijkheden bij Friesland Lease

Naast de 5 zekerheden van het Keurmerk Private Lease (Eerlijke voorwaarden, compleet product, bescherming tegen te hoge financiële lasten, 14 dagen bedenktijd, zekerheid bij klachten) heeft Friesland Lease de + van Friesland Lease:

  • Persoonlijk advies van onze Privé Leasespecialisten, dus wij zijn geen internet leasemaatschappij
  • De Leaseovereenkomst is kosteloos opzegbaar bij overlijden, verlies van werk of echtscheiding (indien u kunt aantonen dat u de maandtermijnen niet meer kunt betalen)
  • Vervangend vervoer krijgt u bij Friesland Lease al na 24 uur in binnen- en buitenland.
  • U heeft het eerste recht van koop van de auto aan het einde van de Leaseperiode
  • U betaalt bij Friesland Lease een lage eigen bijdrage bij schade en de eigen bijdrage wordt niet verhoogd indien u meerdere schades in korte tijd rijdt
  • Aan het einde van de Leaseperiode krijgt u van ons een overzicht met het schadeverloop gedurende de Leaseperiode. Hier hoeft u niet zelf om te vragen. Met dit overzicht kunt u bij veel verzekeringsmaatschappijen het aantal schadevrije jaren verhogen. Wilt u tussentijds een overzicht, dan krijgt u dat uiteraard ook.
  • Friesland Lease is een nuchtere vooroploper als het gaat om mobiliteitsoplossingen en klanttevredenheid. Bij Friesland Lease zit u dus goed!

Interesse?

Vraag dan snel een vrijblijvende offerte aan bij Friesland Lease of bekijk ons Privé Lease aanbod.

Volg nieuwe ontwikkelingen op de voet. Laat u inspireren.