11 februari 2020

Friesland Lease is vitaal en groen! Daarom is Friesland Lease in samenwerking met De Friesland en Fitter met Healthcoin een vitaliteitsprogramma gestart: Gezond Verdiend, Gezond Besteed. 90 dagen lang de challenge aangaan samen met onze medewerkers om meer bewustheid te generen voor de persoonlijke vitaliteit. Natuurlijk met het doel om de individuele vitaliteit van de medewerkers te verbeteren!

Vitaliteitsprogramma ‘Gezond verdiend, gezond besteed’

Friesland Lease is vitaal en groen! In samenwerking met Zorgverzekeraar De Friesland en Healthcoin (Fitter) heeft Friesland Lease met 30 medewerkers deelgenomen een het vitaliteitsprogramma ‘Gezond verdiend, gezond besteed’. Een programma van 90 dagen, in het teken van inzichten in eigen gezondheid, vitaliteit en spannende teamchallenges. Met als doel, werken aan de vitaliteit op een leuke én leerzame manier! 

Het vitaliteitsprogramma

Het vitaliteitsprogramma van Healthcoin (Fitter) en De Friesland ‘Gezond Verdiend, Gezond Besteed’ duurt 90 dagen. Tijdens deze periode dragen de medewerkers van Friesland Lease een FitBit. Deze meet de dagelijkse gezondheid zoals fysieke inspanningen, slaapritme en hartslag. De FitBit staat in verbinding met de Fitter App. In deze App kunnen Healthcoins worden verdiend. Het werkt als een beloningsprogramma om de deelnemers verder te stimuleren. Dit maakt het mogelijk om ook teamchallenges te doen, zoals het virtueel lopen van de Elfstedentocht.

Door het vitaliteitsprogramma kunnen deelnemers en vitaliteitsdeskundigen via workshops met elkaar in gesprek gaan over de verschillende onderwerpen. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat belonen bijdraagt aan gezonde keuzes. Kortom, het programma bestaat uit een combinatie van inzicht in gezonde keuzes, spel én beloning.

Samen met Friesland Lease hebben drie andere organisaties ook deelgenomen aan het vitaliteitsprogramma ‘Gezond verdiend, gezond besteed’. De resultaten waren positief! 75% is meer gaan bewegen en heeft meer inzicht gekregen in de eigen gezondheid. 1 op 3 deelnemers geeft aan dat ze zich fitter zijn gaan voelen door het programma.

Experts aan het woord

Rutger Bennink, werkzaam bij De Friesland als vitaliteitsconsultant, vertelt enthousiast: ‘na mijn studie ben ik direct gestart als ondernemer, waarbij ik bedrijven en medewerkers help met duurzame inzetbaarheid. Sinds 2018 werk ik bij De Friesland, zij hebben de ambitie om van het noorden de gezondste regio te maken. Dit was een directe match met mijn visie!’ Rutger vertelt ons ook dat De Friesland druk bezig is met haar eigen vitaliteit met het ‘Sterk te Werk’ vitaliteitsprogramma. ‘Als De Friesland geloven wij erin dat gezond gedrag een vaardigheid is. Dus iets wat aan te leren en te ontwikkelen is, zo vertelt Rutger.

Mike van Holsteijn vertelt: ‘Healthcoin, een gezondheidsapp waarbij mensen punten (munteenheid) kunnen verdienen voor gezonde prestaties, is vier jaar geleden begonnen als een project. Inmiddels is het uitgegroeid als bedrijf. De samenwerking met zorgverzekeraar De Friesland is vorig jaar gestart. We vonden elkaar in de ambitie om vitaliteit verder te stimuleren bij mensen.’

Vitaliteitsuitdagingen van nu

We hebben de experts ook gevraagd naar de vitaliteitsuitdagingen van nu, wat zijn de trends en ontwikkelingen? Mike begint met vertellen: ‘Investeren in de vitaliteit van medewerkers levert een gezonde bedrijfscultuur, productiviteit en inzetbaarheid op. Daarnaast zien wij de trend ontstaan dat medewerkers ‘oog voor vitaliteit’ als belangrijke arbeidsvoorwaarden zien. Dit wordt vaak gefaciliteerd door de werkgever door middel van een vitaliteitsbudget en ondersteuning, zoals in het bijvoorbeeld dit vitaliteitsprogramma van Friesland Lease ’Gezond Verdiend, Gezond Besteed. 

Rutger vult aan: ‘trends op de werkvloer zijn onder andere de groei in healthchecks door werkgevers en bewegen op de werkplek. Kortom, werknemers hebben de behoefte om hun gezondheid te verbeteren, werkgevers willen hier graag aan bijdragen/faciliteren als arbeidsvoorwaarde.’ Beide experts geven aan dat vitaliteitsuitdagingen zijn te herleiden naar een aantal oorzaken, waaronder de toename in burn-out klachten (door privé en werk) en vitaliteitsklachten die te maken hebben met het cholesterol en bloedsuiker. De experts helpen deelnemers door middel van feedback, coaching en beloning, als stimulans in hun eigen veranderproces.

Tips voor uw vitaliteit

Wat kunt u doen om uw eigen vitaliteit te stimuleren? Wij vroegen het de experts Rutger en Mike! Rutger legt ons uit: ‘werken aan vitaliteit is voor iedereen een uitdaging. Wat écht belangrijk is, is het bepalen van persoonlijke doelen en het vinden van een kwalitatieve dienstverlener om deze doelen werkelijkheid te maken. Neem zelf de lead in je persoonlijke doelen. Op deze manier kan de aanbieder van een vitaliteitsprogramma je het beste op weg helpen.’ En Mike, wat vind jij een goede tip? ‘Vitaliteit wordt vaak als een groot en abstract begrip gezien. Mijn tip: zoek het in de kleine dingen en begin vanuit daar te verbeteren. Zo verbeter je stap voor stap je eigen vitaliteit en hou je grip op het proces.’ En voor werkgevers? ‘Zet actief in op vitaliteit binnen de organisatie en kies daarbij voor een aanpak die laagdrempelig is, waarmee het verbeteren van de vitaliteit geschikt wordt voor iedereen in de organisatie.’

Wij helpen u graag op weg!

Heeft u naar aanleiding van het artikel toch nog vragen? Neem contact op via het contactformulier. Wij helpen u graag op weg!

Volg nieuwe ontwikkelingen op de voet. Laat u inspireren.