Wat is MVO Prestatieladder?

De MVO Prestatieladder is een Managementsysteem voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het certificaat maakt duurzame ontwikkeling concreet en objectief aantoonbaar.

De MVO Prestatieladder is uniek, er is namelijk geen andere norm met MVO in een Managementsysteem. De MVO Prestatieladder maakt het mogelijk om 33 MVO indicatoren door middel van een Managementsysteem en in samenspraak met de stakeholders, voortdurend te ontwikkelen. MVO gaat niet alleen over wat er aan het einde van de rit overblijft, maar ook om innovatie, kwaliteit en reputatie.

Sinds 2010

De MVO Prestatieladder wordt sinds 2010 in Nederland toegepast en is sinds 2015 ook internationaal erkend. Bij MVO en duurzaamheid wordt door grote opdrachtgevers en de overheid gewaardeerd in aanbestedingen. In Nederland zijn op dit moment zo’n 250 bedrijven gecertificeerd.

Friesland Lease houdt zich hierdoor verantwoordelijk voor de effecten van de ondernemingsactiviteiten op het gebied van ‘People’, ‘Planet’ en ‘Profit’. Door de juiste balans tussen de drie P’s is het mogelijk duurzaam te ondernemen.